Η Nissan κατάφερε να... εκτυπώσει ένα Qashqai! (video)

Η Nissan κατάφερε να... εκτυπώσει ένα Qashqai! (video)

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 3Doodler 3D Pen και... 13,8 χιλιόμετρα πλαστικής ύλης, η Nissan κατάφερε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο «εκτυπωμένο» γλυπτό στον κόσμο! 

Η Nissan κατάφερε να... εκτυπώσει ένα Qashqai! (video)

Ένα Qashqai που φτιάχτηκε από τη θέρμανση στέρεου πλαστικού κατασκεύασε η Nissan, που είναι πιστό αντίγραφο της νέας έκδοσης Black Edition που λανσάρεται με το μοντέλο. Το εκπληκτικό έργο τέχνης σχεδιάστηκε προσεχτικά στο χέρι από μια ταλαντούχα ομάδα καλλιτεχνών της τρισδιάστατης εκτύπωσης, χρησιμοποιώντας τα ειδικά στυλό της κορυφαίας μάρκας 3Doodler. 

Δουλεύοντας με προσοχή στην λεπτομέρεια, οι καλλιτέχνες κατάφεραν να εξασφαλίσουν ότι το έργο τους θα εκφράζει τον premium σχεδιασμό και το εκλεπτυσμένο στυλ του κορυφαίου crossover της Nissan. To Nissan Qashqai είναι το πιο δημοφιλές crossover της Ευρώπης, με την γραμμή της παραγωγής του να δουλεύει στο φουλ, καθώς 58 νέα αυτοκίνητα εξέρχονται κάθε ώρα από το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όσο για το γλυπτό, η κατασκευή του έγινε σε τρεις εβδομάδες και απαιτήθηκαν 800 εργατοώρες. 

Το αποτέλεσμα είναι ένα Qashqai Black Edition με μήκος και ύψος 4,4 και 1,6 μέτρα αντίστοιχα, διαστάσεις ίδιες με του κανονικού μοντέλου παραγωγής. Η βιομηχανία τρισδιάστατης εκτύπωσης προβλέπεται να ξεπεράσει σε αξία τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020. Τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη τεχνολογία σχεδιασμού, συναντάται όλο και περισσότερο κοινό στον τομέα της παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με τη διάθεση της συγκεκριμένης καινοτόμου τεχνολογίας στο εμπόριο, χάρη στο ειδικό στυλό 3Doodler Create 3D pen, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μοναδικά τρισδιάστατα σχήματα και μοτίβα. 

Η συγκεκριμένη συσκευή λειτουργεί με τη θέρμανση στέρεου πλαστικού στους 230 ° C που εξέρχεται από ένα ακροφύσιο διαμέτρου μόλις 0,7 mm, όπου και στη συνέχεια ψύχεται. Η ομάδα των καλλιτεχνών που δημιούργησε το τρισδιάστατο γλυπτό του Qashqai, χρησιμοποίησε 13,8 χιλιόμετρα πλαστικής ύλης. Η έκδοση Black Edition του QASHQAI, βασίζεται στο επίπεδο εξοπλισμού της κορυφαίας έκδοσης Techna και έχει επιπλέον μαύρες ζάντες αλουμινίου “Ibiscus” 19 ιντσών, καθώς και διακοσμητικά ένθετα ασημί χρώματος στον εμπρόσθιο αλλά και στον πίσω προφυλακτήρα. 

Σε ότι αφορά το εσωτερικό της συλλεκτικής αυτής έκδοσης, το δερμάτινο σαλόνι και οι διακοσμητικές φάσες αλουμινίου στο κατώτερο τμήμα του πλαισίου της πόρτας, με το λογότυπο της Black Edition, συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το όλο πακέτο. Η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρεται και στην Ελλάδα με τον πετρελαιοκινητήρα των 1.6lt, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Διατίθεται σε δύο μοναδικά μεταλλικά χρώματα, το μαύρο Pearlescent Black, ή σε λευκό Pearl White. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα, στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων της Nissan ανά την Ελλάδα.

H μεγαλύτερη 3D εκτύπωση στον κόσμο σε… QASHQAI !

Best of internet