Σμιτς αντί Καπίτο στη Volkswagen

Νίκος Τσιώκος
Σμιτς αντί Καπίτο στη Volkswagen
Τον Σβεν Σμιτς ανακοίνωσε η Volkswagen ως αντικαταστάτη του Γιοστ Καπίτο, που αποχώρησε για τη Formula1 και τη McLaren.

Το Ράλι Γερμανίας ήταν το τελευταίο του Γιοστ Καπίτο ως αφεντικό της Volkswagen, αφού επέλεξε να αλλάξει άθλημα και να ηγηθεί της McLaren στη Formula1. Μάλιστα, ήταν παρών και στο Γκραν Πρι του Βελγίου, αν και ακόμα δεν έχει πιάσει δουλειά στην ομάδα του Γουόκινγκ.

Έτσι, η γερμανική ομάδα βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Σβεν Σμιτς, ο οποίος έχει αποτελέσει άλλοτε συνοδηγός στο WRC. «Είμαστε χαρούμενοι που φέρνουμε έναν άνθρωπο με πλούσια εμπειρία διαχείρισης στην κορυφή της Volkswagen Motorsport, τον Σβεν Σμιτς.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε την επιτυχία μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και η στρατηγική εξέλιξη των πρότζεκτ μας στα μηχανοκίνητα σπορ με τον Σβεν και την υπόλοιπη ομάδα. Συνάμα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Γιοστ Καπίτο, υπό την καθοδήγηση του οποίου η Volkswagen έχει κατακτήσει κάθε τίτλο στο WRC τα τρία τελευταία χρόνια.

Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον», ανέφερε το μέλλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW, Φρανκ Γουέλς. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Σμιτς ήταν συνοδηγός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από το 1995 μέχρι και το 2005 όντας στο πλευρό των Βέλγων Φρέντι Λουάξ και Φρανσουά Ντιβάλ μετρώντας 1 νίκη και 7 παρουσίες στο βάθρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!