Νίκη με διαφορά 8 χιλιοστών! (vid)

Νίκος Τσιώκος
Νίκη με διαφορά 8 χιλιοστών! (vid)
Με διαφορά μόλις 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ο Γκράχαμ Ράχαλ κέρδισε τον αγώνα Firestone 600 και είναι η πιο μικρή στην πίστα του Τέξας και η πέμπτη πιο μικρή στην ιστορία των IndyCar!

Μία μεγάλη μάχη είχαμε στον αγώνα Firestone 600 των IndyCar στην πίστα Motor Speedway του Τέξας, όπου κέρδισε ο Γκράχαμ Ράχαλ. Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό έγινε με διαφορά μόλις 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για το εν λόγω σιρκουί και την πέμπτη πιο μικρή διαφορά νίκης στην ιστορία του σπορ.

Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο... ανταμείφθηκαν οι οπαδοί, οι οποίοι είδαν τον αγώνα να αναβάλλεται τον Ιούνιο λόγω βροχής. Με 8 γύρους να απομένουν για την καρό σημαία, ο Ράχαλ και ο Τζέιμς Χίνκλιφ οδηγούσαν την κούρσα, με τους Χέλιο Καστρονέβες, Τόνι Κανάαν και Σιμόν Παζενό να ακολουθούν σε... απόσταση πνοής.

Η μάχη συνεχιζόταν με... κομμένη την ανάσα και ο Ράχαλ... βούτηξε από την εσωτερική του Χίνκλιφ στην τρίτη και στην τέταρτη στροφή για να βρεθούν πλάι-πλάι. Αυτό έγινε μέχρι το φινάλε, με τον Ράχαλ να πανηγυρίζει, τελικά, τη νίκη με διαφορά μόλις 8 χιλιοστά, όπως προαναφέραμε, που ήταν η πρώτη του Αμερικανού στη σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!