Φερστάπεν: «Θα έπρεπε να ντρέπονται οι Φέτελ-Ραϊκόνεν»

Πέτρος Πιτσίνης
Φερστάπεν: «Θα έπρεπε να ντρέπονται οι Φέτελ-Ραϊκόνεν»
Ο Ολλανδός «ξέσπασε» λέγοντας ότι ο τρόπος που τον κριτίκαραν οι δύο πιλότοι της Ferrari ήταν λάθος, μετά το τέλος του Βελγικού Γκραν Πρι.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Κίμι Ραϊκόνεν είπαν πως ο Μαξ Φερστάπεν οδηγούσε πολύ επιθετικά στον αγώνα της Κυριακής, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσαν πως θα γινόταν μεγάλο ατύχημα, αν δεν άλλαζε τις γραμμές του.

Ο Ολλανδός όμως φάνηκε να ενοχλήθηκε από αυτές τις δηλώσεις, καθώς είπε: «Θα έπρεπε να ντρέπονται που προκάλεσαν ένα τέτοιο τρακάρισμα, την ώρα που έχουν τόση εμπειρία και στην συνέχεια, να παραπονιούνται πως έφταιξα εγώ. Πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να το είχαν κάνει θέμα μετά. Θα πρέπει να κατανοήσουν πως δεν είμαι χαρούμενος με εκείνους, καθώς μου κατέστρεψαν τον αγώνα. Υπήρχε χώρος για τρία αυτοκίνητα. Ήμουν δίπλα στον Κίμι και μετά εκείνος άρχισε να με κλείνει. Αν ο Φέτελ είχε αφήσει άλλο ένα μέτρο χώρου, θα είχαμε περάσει όλοι. Στο βίντεο άλλωστε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Σεμπάστιαν κατευθυνόταν προς τον Κίμι και κατά συνέπεια, εκείνος σε εμένα».

Στη συνέχεια, ο Φερστάπεν εξήγησε γιατί ήταν επιθετικός προς τις δύο Ferrari στο υπόλοιπο του αγώνα, λέγοντας: «Μου χάλασαν τον αγώνα, δεν θα κάνω τα πράγματα εύκολα για εκείνους. Νομίζω πως θα πρέπει να το καταλάβουν. Δεν θα πω "έλα μωρέ σιγά, τι έγινε". Όλα αυτά έγιναν μετά την πρώτη στροφή. Αν αυτή δεν είχε γίνει ποτέ, δεν θα ήμουν επιθετικός πιέζοντας τόσο πολύ τον Ραϊκόνεν». Ο Ολλανδός, πιστεύει ότι δεν έφταιξε σε κανένα σημείο, ειδικά αφού οι αγωνοδίκες δεν είπαν κάτι. Τέλος, όταν ερωτήθηκε για το τι βλέπει στο επόμενο Γκραν Πρι στη Μόντσα, είπε: «Θα ξεκινήσουμε από την αρχή και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Φέτελ μπορεί να έρθει να μου μιλήσει, αλλά πριν το κάνει αυτό, καλύτερα να συνειδητοποιήσει το τι έκανε στη στροφή ένα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!