Υβριδικό αριστούργημα από τη Citroen! (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Υβριδικό αριστούργημα από τη Citroen! (video)
Με το Cxperience Concept, η Citroen τραβά το ενδιαφέρον με ένα ιδιαίτερα φουτουριστικό σε σχέδιο αυτοκίνητο, το οποίο είναι... φορτωμένο και με μπόλικη τεχνολογία!

Η Citroen έχει όραμα για το μέλλον της αυτοκίνησης και με το Cxperience Concept, μας δείχνει το πως φαντάζεται τα μοντέλα της! Με υβριδική τεχνολογία και δυναμική εμφάνιση, το μεγάλο σεντάν κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Σε αυτό συμβάλλουν και οι τεράστιες ζάντες των 22 ιντσών, αλλά και οι «κρυμμένες» πίσω πόρτες! Ο κινητήρας που το εφοδιάζει είναι ένας βενζίνης με περίπου 150-200 άλογα, μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 107 ίππων.

Έτσι, σχεδόν 300 άλογα θα είναι η συνδυασμένη ισχύς, με το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων που αναλαμβάνει τη μετάδοση της κίνησης να «κάθεται» ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτροκινητήρα.

Οι μπαταρίες μπορούν να κινήσουν το Cxperience Concept για 60 χιλιόμετρα, με τη φόρτιση να διαρκεί 4,5 ώρες σε οικιακό δίκτυο και αν υπάρχει ταχυφορτιστής, ο χρόνος πέφτει στο μισό. To σεντάν των 4,85 μέτρων θα προσφέρει και αξιοσημείωτους χώρους, αφού το μεταξόνιο φτάνει τα 3 μέτρα! Οι διαστάσεις, σε συνδυασμό με τις έξυπνες κινήσεις εκμετάλλευσης του κάθε εκατοστού, φτιάχνουν ένα εσωτερικό το οποίο είναι το ιδανικό περιβάλλον για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

Αναμφίβολα, την παράσταση κλέβει η τεράστια οθόνη των 19 ιντσών και οι πολλαπλές δυνατότητες προβολής, αφού μπορεί να «χωριστεί» και να απεικονίζει διάφορα πράγματα παράλληλα. Σύμφωνα με τη Citroen, το εσωτερικό και οι επενδύσεις είναι κορυφαίας ποιότητας και πολλά πράγματα είναι εκεί και θυμίζουν την ιστορία της φίρμας, όπως για παράδειγμα το χαρακτηριστικό μονόμπρατσο τιμόνι. Η φουτουριστική σχεδίαση όμως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, με άλλη μια λεπτομέρεια που κεντρίζει την προσοχή να είναι ο πίνακας οργάνων, που ουσιαστικά είναι ένα πολύ μεγάλο Head Up Display! Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!