Η BMW βάζει «τέλος» στη Z4

Η BMW βάζει «τέλος» στη Z4

Η BMW βάζει «τέλος» στη Z4

Το roadster της BMW αποσύρθηκε από την παραγωγή πριν από μερικές ημέρες, με τη φίρμα να δίνει περισσότερη βάση στο μοντέλο που θα την αντικαταστήσει. 

Μετά από επτά χρόνια παρουσίας της τρέχουσας γενιάς στην αγορά, η BMW σταμάτησε να παράγει την Z4 E89. Το τελευταίο μοντέλο κύλισε τις ρόδες του από τη γραμμή παραγωγής στις 22 Αυγούστου και πρόκειται για μια sDrive35is στο χρώμα Valencia Orange Metallic, σαν κι αυτό των φωτογραφιών. 

Ποτέ δεν παρουσιάστηκε σε έκδοση M (σε αντίθεση με την προκάτοχό της), ωστόσο η δύναμη δεν της έλειπε, αφού η έκδοση sDrive35is με τον εξακύλινδρο σε σειρά twin turbo κινητήρα αποδίδει 335 ίππους και 500 Nm ροπής, με το 0-100 χλμ./ώρα να χρειάζεται μόνο 4,5 δευτερόλεπτα. 

Τώρα, η BMW επικεντρώνει την προσοχή της στη διάδοχο της Z4, που όπως ακούγεται, θα λέγεται Z5. Οι λεπτομέρειες για το μοντέλο είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα παράγεται σε συνεργασία με την Toyota, η οποία θα αναβιώσει το θρυλικό Supra. Έτσι η Z5 μπορεί να αποκτήσει ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο, ωστόσο ακόμη δεν γνωρίζουμε κάτι επίσημο. 

Best of internet