Ρικιάρντο: «Η κόκκινη σημαία έσωσε το βάθρο»

Νίκος Τσιώκος
Ρικιάρντο: «Η κόκκινη σημαία έσωσε το βάθρο»
Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο παραδέχτηκε ότι η κόκκινη σημαία έσωσε το βάθρο, αφού έδωσε την ευκαιρία στους μηχανικούς της Red Bull να φτιάξουν την μπροστινή του πτέρυγα.

Μπορεί να μην είχε κάποια επαφή, όμως ο Ντάνιελ Ρικιάρντο υπέστη ζημιά στην μπροστινή του πτέρυγα από τα συντρίμμια που υπήρχαν στην πίστα από τις συγκρούσεις στην πρώτη στροφή, μετά την εκκίνηση. Όμως, η κόκκινη σημαία έδωσε τη δυνατότητα στους μηχανικούς της Red Bull να τη φτιάξουν δίχως να χαθεί χρόνος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να κάνει επιπλέον πιτ στοπ.

Έτσι, ο Αυστραλός πήρε τη δεύτερη θέση και παραδέχτηκε ότι η διακοπή του έσωσε το βάθρο. «Η εκκίνηση ήταν λίγο ακατάστατη μπροστά, οπότε ήταν σημαντικό να μείνω εκτός προβλημάτων. Είχα μερική ζημιά απ' όλα τα συντρίμμια από τις Ferrari και τον Μαξ (Φερστάπεν), προκλήθηκε ζημιά στην μπροστινή πτέρυγα.

Μέχρι την κόκκινη σημαία πάλευα. Ζήτησα από την ομάδα αν μπορούσαν να δουν κάτι, ενώ οδηγούση, επειδή ένιωθα το μονοθέσιο να μην οδηγείται φυσιολογικά. Όμως, η κόκκινη σημαία μας επέτρεψε να την επισκευάσουμε.

Από εκείνο το σημείο, προσπάθησα να πιέσω τον Νίκο (Ρόσμπεργκ), αλλά ήταν πολύ γρήγορος. Οπότε έπρεπε να κρατήσω τον Λιούις (Χάμιλτον) πίσω και το καταφέραμε αυτό. Ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα, είμαι πολύ χαρούμενος», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!