Φέτελ, Ραϊκόνεν κατά Φερστάπεν

Φέτελ, Ραϊκόνεν κατά Φερστάπεν

Οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν κατηγόρησαν τον Μαξ Φερστάπεν για το συμβάν της πρώτης στροφής, ενώ ο Ολλανδός τα... έριξε στον Γερμανό.

Φέτελ, Ραϊκόνεν κατά Φερστάπεν

Μεγάλη συζήτηση έχει σηκώσει το συμβάν της πρώτης στροφής μεταξύ Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ραϊκόνεν και Μαξ Φερστάπεν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν τον Ολλανδό, κάτι που έπραξαν και οι δύο πιλότοι της Ferrari, ενώ αυτός της Red Bull επέρριψε ευθύνη στον Φέτελ. «Είχα πολύ καλή εκκίνηση και πιστεύω ήταν η καλύτερη απ' όλους όσους βρίσκονταν μπροστά μου.

Ήμουν στη δεύτερη θέση. Ο Νίκο (Ρόσμπεργκ) ήταν μπροστά, αλλά ήμουν ακριβώς πίσω του στην εξωτερική στην πρώτη στροφή. Δεν μπορούσα να δω τον Κίμι (Ραϊκόνεν) διότι ήμουν πάνω από μισό μονοθέσιο μπροστά και όταν έστριψα ήταν στη νεκρή γωνία του Μαξ (Φερστάπεν).

Ήταν μία πολύ τολμηρή κίνηση από τον Φερστάπεν στην προσπάθεια να ανακτήσει αυτές τις δύο θέσεις σε μία στροφή βουτώντας από την εσωτερική και γι' αυτό ο Κίμι δεν μπορούσε να στρίψει, ενώ εγώ ήμουν μπροστά σε αυτό το γκρουπ μονοθεσίων.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις τρία μονοθέσια σε αυτή τη στροφή και στην ερωτερική μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα και νομίζω ότι από αυτό υποφέραμε εγώ και ο Κίμι», δήλωσε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής. «Θέλω δίκαιες και κλειστές μάχες, αλλά όταν πρέπει να φρενάρω στην ευθεία για να μην τον χτυπήσω (τον Φερστάπεν), επειδή με κυνηγάει, δεν είναι σωστό.

Ήταν κοντά σε μεγάλο ατύχημα. Στην πρώτη στροφή κόλλησα πίσω από δύο μονοθέσια. Όμως, στο δεύτερο συμβάν έπρεπε να φρενάρω όντας υπό υψηλή ταχύτητα, κάτι που δεν είδα από άλλο πιλότο. Αν δεν πατούσα φρένο, θα τον χτυπούσα με υψηλή ταχύτητα, κάτι που δεν είναι σωστό», είπε από τη μεριά του ο Iceman, που σε νέα μάχη με τον Φερστάπεν κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε νέα επαφή, αλλά αυτή τη φορά δίχως κάποια ζημιά.

Όσο για την αιτιολογία του Ολλανδού; Έριξε την ευθύνη στον Φέτελ. «Η εκκίνησή μου δεν ήταν καλή, αλλά μετά βούτηξα από την εσωτερική, δεν μπλόκαρα τους τροχούς και εύκολα πήρα τη στροφή, αλλά συνέχισαν να με πιέζουν (οι Φέτελ, Ραϊκόνεν). Ο Σεμπ έστριψε πάνω και στους δυο μαςκαι έβγαλε την μπροστινή μου πτέρυγα καταστρέφοντας το πάτωμα.

Από εκεί και πέρα, ο αγώνας σου έχει τελειώσει. Ξέρει ότι είναι στην εξωτερική και ξαφνικά στρίβει, όταν υπάρχουν άλλα δύο μονοθέσια. Νομίζω ότι αυτό είναι παράλογο», ανέφερε ο 18χρονος, ο οποίος μίλησε και στο Sky Sports για το συμβάν τονίζοντας πως απλά υπερασπιζόταν τη θέση του. «Απλά υπερασπιζόμουν τη θέση μου. Αν δεν αρέσει αυτό σε κάποιον, είναι δικό του πρόβλημα», πρόσθεσε.

Best of internet