Mπροστά από την εποχή του!

Νέο Peugeot Expert

Mπροστά από την εποχή του!

Το νέο PEUGEOT Expert έρχεται να ενδυναμώσει περαιτέρω την παρουσία της μάρκας στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Mπροστά από την εποχή του!

Το νέο μοντέλο διακρίνεται από την ελκυστική σχεδίαση εμπνευσμένη από το νέο 2008 SUV, την κορυφαία ποιότητα, πρακτικότητα και όλα τα πλεονεκτήματα που διασφαλίζει η μεταβλητή πλατφόρμα EMP2: την συμπαγή δομή, την υψηλή ποιότητα κατασκευής, τους πρακτικούς χώρους, το μειωμένο βάρος και τους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες που εκπέμπουν τόσο χαμηλούς ρύπους, δηλαδή 133 γρ. CO2 ανά χιλιόμετρο!
Είναι το μοντέλο που εισάγει νέες καινοτομίες στην επαγγελματική κατηγορία, όπως είναι οι ηλεκτρικά ανοιγόμενες συρόμενες πλαϊνές πόρτες, το έξυπνο σύστημα αποθήκευσης Moduwork, το σύστημα αυτόνομης πέδησης Active Safety Brake, το ολοκληρωμένο πακέτο υποβοήθησης στάθμευσης VisioPark και την διασυνδεμένη 3D πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο.
To νέο PEUGEOT Expert προσφέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο στα 1.400 κιλά και θα διατίθεται σε τρία μήκη αμαξωμάτων: από τη νέα έκδοση Compact των μόλις 4,6 μέτρων, μέχρι την μεγαλύτερη των 5,3 μέτρων. Είναι ένα βαν που λύνει τα χέρια του επαγγελματία στην πόλη, με χαμηλό ύψος στα 1,9 μέτρα, ενώ προσφέρει την μεγαλύτερη ασφάλεια από κάθε άλλο μοντέλο στην κατηγορία, αποσπώντας την κορυφαία αξιολόγηση με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Το νέο PEUGEOT Expert εν συντομία

 

Το νέο PEUGEOT Expert έχει σχεδιαστεί για να ανταπεξέλθει σε διάφορες χρήσεις με τον αποδοτικότερο και οικονομικότερο τρόπο, χάρη στη νέα βάση του και την μεταβλητή πλατφόρμα EMP2.
Διαθέσιμο σε τρία μήκη αμαξωμάτων και με τρία καθίσματα εμπρός, το νέο PEUGEOT Expert προσφέρει έως 6,6 κυβικά μέτρα ωφέλιμου χώρου και έως 1.400 κιλά ωφέλιμου φορτίου με μέγιστο ωφέλιμο μήκος στα 4 μέτρα! Οι εκδόσεις Standard και Long με μήκος στα 4,95 και 5,30 μέτρα αντίστοιχα, έχουν σχεδιασθεί για τον πυρήνα της αγοράς, ενώ η έκδοση Compact των 4,6 μέτρων, είναι μοναδική στην κατηγορία και προσφέρει φορτία έως 5,1 κυβικά μέτρα και έως 1.400 κιλά, με ωφέλιμο μήκος στα 3,32 μέτρα. Οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις και πρόβολοι του αμαξώματος, επιτρέπουν στο νέο PEUGEOT Expert μια ασυναγώνιστη ευελιξία που είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως σε αστικά κέντρα.
Το εξαιρετικά μικρό ύψος των 1,9 μέτρων, κάτι σπάνιο για την κατηγορία, εγγυάται πως το νέο PEUGEOT Expert θα έχει πρόσβαση σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο στάθμευσης!
Το νέο PEUGEOT Expert εξοπλίζεται με τους νέας γενιάς αποδοτικούς BlueHDi κινητήρες προδιαγραφών Euro 6, με επιλογές από 95hp/210 Nm έως 180hp/400 Nm και τις περισσότερες από αυτές να συνδυάζονται με σύστημα Stop&Start. Όλες οι εκδόσεις προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα άνεσης, ενώ οι τιμές κατανάλωσης και CO2 αποτελούν ρεκόρ για την κατηγορία, με αποκορύφωμα την έκδοση BlueHDi που καταναλώνει μόλις 5,1 λτ./100χλμ. και εκπέμπει έως 133 γρ. CO2/χλμ.! Αξιοσημείωτο είναι πως όλη η γκάμα του PEUGEOT Expert έχει μέσο όρο κατανάλωσης στα 5,4 λτ./100 χλμ. με μέσο όρο εκπομπής στα 140 γρ./χλμ. και αποτελούν τις καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας!
Το νέο PEUGEOT Expert προσφέρει μία ευρεία γκάμα από συστήματα άνεσης και ασφάλειας που εισάγονται για πρώτη φορά ή που σπανίζουν στην κατηγορία, όπως είναι:
Οι ηλεκτρικά ανοιγόμενες συρόμενες πλαϊνές πόρτες που αποτελούν μία πρωτιά για την αγορά.
Η προηγμένη ευελιξία στην καμπίνα χάρη στο πακέτο Moduwork που εξασφαλίζει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και συμβάλλει στην μεταμόρφωση του εσωτερικού σε ένα μικρό γραφείο, το head-up display όπως και το σύστημα αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας και ορίων ταχύτητας.
Το σύστημα αυτόνομης πέδησης Active Safety Brake για αποφυγή σύγκρουσης και η αυτόματη εναλλαγή των μεγάλων προβολέων.
Για πρώτη φορά ένα από τα μοντέλα της μάρκας εξοπλίζεται με το σύστημα διασυνδεμένης 3D πλοήγησης με φωνητικές εντολές και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης VisioPark 1 με κάμερα οπισθοπορείας για οπίσθια θέαση σε γωνία 180° και με δυνατότητα μεγέθυνσης, καθώς και το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού Driver Attention Alert.

Ρεκόρ κατανάλωσης με το χαμηλότερο κόστος χρήσης
Η αρχιτεκτονική του μπροστινού μέρους σε συνδυασμό με την γεωμετρία της μπροστινής ανάρτησης, επιτρέπουν την εύκολη προσαρμογή των κινητήρων 1.6 L και 2.0 L BlueHDi. Τα παρελκόμενα μέρη έχουν βελτιωθεί σε ποιότητα και απόδοση και χρησιμοποιούνται σε σημεία όπως είναι το πάνελ ψύξης, η τροφοδοσία αέρα, η απόληξη της εξάτμισης και το ηλεκτρικό δίκτυο. Χάρη στη νέα πλατφόρμα έχει επιτευχθεί μείωση από 100 έως 150 κιλά, ανάλογα με την έκδοση κινητήρα, σε σύγκριση με την τελευταία γενιά PEUGEOT Expert. Ο συνδυασμός της νέας πλατφόρμας με τους κινητήρες της σειράς BlueHDi επιτρέπουν στο PEUGEOT Expert να πετύχει ρεκόρ στις καταναλώσεις καυσίμου:

- 1.6 L BlueHDi 95hp, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο από 5,5 λτ./100χλμ. με 144 γρ. CO2/χλμ.
- 1.6 L BlueHDi 115hp S&S, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο από 5,1 λτ./100χλμ. με 133 γρ. CO2/χλμ.
- 2.0 L BlueHDi 120hp S&S, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο από 5,3 λτ./100χλμ. με 139 γρ. CO2/χλμ.
- 2.0 L BlueHDi 150hp S&S, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο από 5,3 λτ./100χλμ. με 139 γρ. CO2/χλμ.

Οι κινητήρες BlueHDi συνδυάζονται με καταλυτικό σύστημα ρύπων SCR (Selective Catalytic Reduction) με επιπρόσθετο φίλτρο παρακράτησης σωματιδίων DPF (Diesel Particulate Filter). Τα εν λόγω μηχανικά σύνολα είναι σύμφωνα με την προδιαγραφή Euro6 και διαθέτουν την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική καταστολή της εκπομπής ρύπων στην αγορά. Η μικρή δεξαμενή με το καταλυτικό υγρό AdBlue έχει χωρητικότητα 22,4 λίτρα και αρκεί για περίπου 15.000χλμ. Το AdBlue αναπληρώνεται εύκολα μέσω ενός ξεχωριστού στομίου πλήρωσης που βρίσκεται στην μεσαία κολόνα και που είναι αόρατο όταν η πόρτα του οδηγού είναι κλειστή. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του νέου PEUGEOT Expert έναντι του ανταγωνισμού εντοπίζεται στο εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης, χάρη στην χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και στο βασικό σέρβις στα 40.000χλμ. (στα 30.000 η έκδοση BlueHDi 180) ή στα 2 χρόνια.

Περισσότερα μόλις το πάρουμε για δοκιμή!

Best of internet