Ρικιάρντο: «Δεν απογοητεύομαι»

Νίκος Τσιώκος
Ρικιάρντο: «Δεν απογοητεύομαι»
Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν απογοητεύτηκε από την πέμπτη θέση στις κατατακτήριες του Βελγίου, αφού στο Σπα υπάρχει δυνατότητα για προσπεράσεις.

Από την πέμπτη θέση θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν στο Βέλγιο ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ωστόσο, ο Αυστραλός τόνισε ότι δεν απογοητεύεται, καθώς υπάρχει η δυνατότητα για προσπεράσεις στο Σπα, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι θα πάει σε διαφορετική στρατηγική από τον Μαξ Φερστάπεν.

«Στο Q3 θα ήθελα να έχω πάρει λίγο περισσότερα, αλλά δεν είμαι πολύ απογοητευμένος βλέποντας τον αγώνα αύριο. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα στο Q2 με τη μαλακή γόμα, αυτός ήταν ο στόχος μας, θα δούμε αν θα βγει αυτό αύριο ή όχι.

Θα ήμουν λιγότερο χαρούμενος με την πέμπτη θέση σε κάποιες πίστες, όμως δεν είμαι απογοητευμένος για δύο λόγους: μπορείς να προσπεράσεις εδώ και με τα ελαστικά που έχουμε αυτό το τριήμερο μπορείς να κάνεις πολλά κατά τη διάρκεια του αυριανού αγώνα.

Αν μπορείς να έχεις ένα πιο γρήγορο μονοθέσιο ή αν μπορείς να είσαι λίγο πιο έξυπνος, θα σε ξεπληρώσει. Στο Q2 στόχος μου ήταν να εκκινήσω με τη μαλακή γόμα, σίγουρα μερικά μονοθέσια θα την έχουν επίσης, αλλά θα είναι καλός αγώνας. Πριν από δύο χρόνια άρχισα από την πέμπτη θέση και κέρδισα!

Ο Μαξ τα κατάφερε καλά για να εκκινήσει από την πρώτη σειρά, όμως έχουμε διαφορετική στρατηγική γι' αύριο. Μιλήσαμε γι' αυτό πριν τις κατατακτήριες και ήθελε να εκκινήσει τον αγώνα με την πολύ μαλακή γόμα, ενώ εγώ ήθελα με τη μαλακή», δήλωσε ο πιλότος της Red Bull, που έχει να πανηγυρίσει νίκη από το 2014, όταν ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην ίδια πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!