Ραϊκόνεν: «Η τελευταία στροφή μου κόστισε την pole»

Νίκος Τσιώκος
Ραϊκόνεν: «Η τελευταία στροφή μου κόστισε την pole»
Ο Κίμι Ραϊκόνεν τόνισε ότι έχασε δύο δέκατα στην τελευταία στροφή για να μην βρεθεί στην pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Βελγίου.

Την πρώτη του pole position, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να πάρει ο Κίμι Ραϊκόνεν στις κατατακτήριες δοκιμές του Βελγίου. Όμως, αυτό δε συνέβη, αφού ο Iceman έχασε δύο δέκατα στην τελευταία στροφή, γεγονός που του κόστισε την πρωτιά, όπως είπε ο ίδιος.

«Βγήκα εκτός στην πρώτη μου προσπάθεια στο τελευταίο μέρος των κατατακτηρίων δοκιμών, αλλά η δεύτερη ήταν αρκετά καλή. Όμως, αν το συγκρίνεις με τον γύρο μου στο Q2, έχασα δύο δέκατα στο τελευταίο σικέιν, οπότε η pole ήταν πιθανή.

Είναι λίγο απογοητευτικό που δεν την πήρα, αλλά ο αγώνας είναι αύριο. Σε σύγκριση με τους τελευταίους αγώνες, πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το πού βρισκόμαστε στις κατατακτήριες δοκιμές, όμως δεν είμαστε μπροστά, γι' αυτό δεν μπορείς να είσαι πολύ χαρούμενος», είπε ο Φινλανδός.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι από το τωρινό γκριντ ο Κίμι είναι ρέκορντμαν στο Σπα, καθώς έχει πανηγυρίσει τέσσερις νίκες εκεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!