Ρόσμπεργκ: «Δύσκολο με τα ελαστικά»

Νίκος Τσιώκος
Ρόσμπεργκ: «Δύσκολο με τα ελαστικά»
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ στάθηκε στη δυσκολία με τα ελαστικά λόγω της ζέστης στο Σπα, στην έλλειψη ρυθμού στο FP3 και στον αγώνα της Κυριακής (28/8).

Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει έναν ακόμα αγώνα ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός κατέκτησε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Βελγίου και ελπίζει σε νίκη, που θα τον φέρει ξανά κοντά ή ακόμα και μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον στη βαθμολογία.

Ο πιλότος της Mercedes στάθηκε στη δυσκολία με τη διαχείριση των ελαστικών λόγω της πολλής ζέστης στο Σπα, στις δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας. «Είχαμε ένα δύσκολο τριήμερο μέχρι τώρα, ειδικά σήμερα το πρωί στο FP3. Ήμασταν εκτός ρυθμού σ' έναν γύρο.

Οπότε δεν ήταν εύκολο να έρθουμε στις κατατακτήριες, αλλά στο τέλος έγινε η δουλειά. Κάναμε αρκετές αλλαγές στο μονοθέσιο και ήταν καλό, γι' αυτό είμαι χαρούμενος», είπε, αρχικά. Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για τα προβλήματα που είχε στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

«Απλά δεν ήμασταν γρήγοροι, έχει ζέστη και οι πιέσεις των ελαστικών της Pirelli είναι πολύ υψηλές, οπότε είναι ένας διαφορετικός κόσμος στην πίστα. Έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα και να προσαρμοστούμε», πρόσθεσε. Τέλος, ξεκαθάρισε πως μόνο εύκολος δε θα είναι ο αυριανός αγώνας.

«Θα είναι ένας πολύ προκλητικός αγώνας, τα ελαστικά είναι ιδιαίτερα δύσκολα αυτό το τριήμερο. Νομίζω ότι θα δούμε λίγο απ' όλες τις στρατηγικές και, με τον Μαξ (Φερστάπεν) με την πολύ μαλακή γόμα και τον Κίμι (Ραϊκόνεν) με τη μαλακή, μπορούν να συμβούν ένα σωρό πράγματα, οπότε σίγουρα δε θα είναι εύκολος αγώνας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!