Με πόσα Ευρώ «γεμίζει» το θηρίο της Ford;

Με πόσα Ευρώ «γεμίζει» το θηρίο της Ford;

Με πόσα Ευρώ «γεμίζει» το θηρίο της Ford;

Σχεδόν ένα... ενοίκιο σπιτιού χρειάζεται το Pick-Up της Ford για να «φουλάρει», αφού το ρεζερβουάρ που έχει είναι... φορτηγίσιων προδιαγραφών! 

Η δεξαμενή καυσίμων που έχει το Ford Super Duty είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της κατηγορίας στην Αμερικανική αγορά, με χωρητικότητα 48 γαλονιών ή αλλιώς... 182 λίτρων! 

Έτσι, αν υποθέσουμε ότι το αυτοκίνητο βρισκόταν εντός Αττικής, με μέση τιμή αμόλυβδης (95 οκτανίων) στα 1,385 Ευρώ ανά λίτρο, ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να πληρώσει 252€ για να γεμίσει το ρεζερβουάρ! 

Και σε περίπτωση που βρισκόταν σε κάποια επαρχία της Ελλάδας (όπως τις Κυκλάδες), η τιμή ανεβαίνει και φτάνει μέχρι και τα 299€, με μέση τιμή τα 1,642€ για την 95άρα! Πάντως, ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στις ΗΠΑ θα χρειαζόμασταν μόλις 93,70€ για την ίδια διαδικασία... 

Με την κατανάλωση που ανακοινώνει η εταιρεία, το ρεζερβουάρ προσφέρει αυτονομία 1.159 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του τμήματος μάρκετινγκ της Ford, η συγκεκριμένη επιλογή έγινε για να έχουν τη δυνατότητα οι πελάτες να επισκέπτονται λιγότερο συχνά το πρατήριο και να έχουν περισσότερο χρόνο για τη δουλειά τους. Στα μοντέλα με βενζινοκινητήρα είναι στάνταρ, ενώ διατίθεται ως έξτρα και για τα ντίζελ. 

Best of internet