Δοκιμές στο Μισάνο για ΚΤΜ (pics)

Νίκος Τσιώκος
Δοκιμές στο Μισάνο για ΚΤΜ (pics)
Στο Μισάνο συνέχισε τις δοκιμές της η ΚΤΜ ενόψει του 2017, όταν θα μπει ως εργοστασιακή ομάδα στο Moto GP.

Άλλη μία εργοστασιακή ομάδα θα έχει το Moto GP από το 2017, καθώς μία τέτοια θέση θα πάρει η ΚΤΜ. Η αυστριακή ομάδα θα προστεθεί στις Yamaha, Repsol Honda, Ducati και συνεχίζει τις δοκιμές της ενόψει της νέας χρονιάς.

Αυτή τη βδομάδα έγιναν για τρεις ημέρες στην πίστα του Μισάνο, με τους Κάρελ Άμπραχαμ, Άλεξ Χόφμαν να μπαίνουν στην παρέα του Μίκα Κάλιο και της ομάδας εξέλιξης της RC16. Άπαντες είχαν να πουν θετικά σχόλια για τον τρόπο που κυλάει το πρόγραμμα της ΚΤΜ, τη στιγμή που οι επόμενες δοκιμές θα γίνουν στη Μότορλαντ της Αραγονίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν:

Μάικ Λέιτνερ, Αντιπρόεδρος: «Οι δοκιμές ήταν και πάλι πολύ χρήσιμες και επίσης δεν είχαμε μόνο την εμπειρία από θετικά πράγματα. Αυτό είναι που μας φέρνει πιο μπροστά. Το κοινό περιμένει, ήδη, πολλά από εμάς, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει περάσει λιγότερο από ένας χρόνος από το επίσημο ξεκίνημα τον περασμένο Οκτώβριο. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε διότι αυτή θα μας φέρει σ' ένα επίπεδο στην αρχή του πρωταθλήματος στην Ντόχα το 2017. Εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι του πρότζεκτ και θα συνεχίσουμε την έντονη δουλειά μέχρι τότε. Όμως, όλοι στην ομάδα παραμένουν ρεαλιστικοί και γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει».

Σεμπάστιαν Ρίσε, Τεχνικός Διευθυντής: «Σε σύγκριση με τις προηγούμενες δοκιμές, αυτή τη φορά δοκιμάσαμε το λογισμικό ξανά. Είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουμε πολλά πράγματα, που αυτή η εμπειρία μας έδειξε ότι θέλαμε να δοκιμάσουμε για μερικό χρονικό διάστημα. Όταν ήρθε η μοτοσικλέτα, τα πάντα ήταν καινούρια εδώ. Στο τέλος των τριών ημερών όλα τα μεγάλα στοιχεία έδειξαν το υλικό τους και φυσικά είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Τώρα πρέπει να τα βάλουμε όλα μαζί και να τα ελέγξουμε σε μία άλλη πίστα. Η βάση θα είναι και πάλι πολκύ καλύτερη, όταν θα πάμε σε πολύ διαφορετικό σχηματισμό πίστας την επόμενη εβδομάδα στην Αραγονία. Μετά θα κάνουμε τις μέγιστες προετοιμασίες για την τελική μοτοσικλέτα για τη wild card στη Βαλένθια πριν οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες μας πάρουν τη θέση τους στην RC16 για το 2017».

Μίκα Κάλιο, Δοκιμαστής: «Είχαμε μία ιδιαίτερα καλή αρχή με τις δοκιμές που κάναμε στον προσομοιωτή μας, αλλά μετά το υψηλής ταχύτητάς ατύχημά μου στα μισά της δεύτερης ημέρας, ένα μικρό πρόβλημα μας καθυστέρησε. Για μία ακόμα φορά όλοι έμαθαν πολλά από αυτό. Όταν θα πρέπει να κάνουμε δοκιμές, θα φέρω τη μοτοσικλέτα στο όριο επειδή είναι ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Βλέποντας τους χρόνους επιβεβαιώσαμε την απόδοση του Σπίλμπεργκ σε μία εντελώς διαφορετική πίστα και σε σύγκριση με όταν ήμασταν ξανά εδώ, όταν βελτιωθήκαμε για δύο δεύτερα. Ακόμα, πιστεύω ότι είμαστε λίγο πιο κοντά στον ανταγωνισμό από την τελευταία μας σύγκριση. Το εντελώς νέο fairing με το νέο ντεπόζιτο και τον πίσω σκελετό δεν έκαναν μεγάλη διαφορά για μένα εδώ, αλλά θα πάρουμε μερικά στοιχεία, όταν πάμε στις επόμενες δοκιμές στην Αραγονία, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες ευθείες. Όταν θα είμαστε εκεί, θα κάνουμε επίσης δοκιμές και θα επιβεβαιώσουμε πολλά πράγματα».

Κάρελ Άμπραχαμ, Δοκιμαστής: «Ο Τομ (Λούθι) δεν μπόρεσε να είναι εδώ και δεν μπορούσα να πετάξω την τύχη να είμαι εδώ. Έφτασα στην Ιταλία το βράδυ της Δευτέρας. Τα πράγματα έγιναν γρήγορα και δοκιμάσαμε πολλά πράγματα κάθε μέρα, διαφορετικά στησίματα και ποικιλία πραγμάτων που αφορούν τα ηλεκτρονικά. Οι δοκιμές ήταν πιο κουραστικές για μένα από τις τελευταίες στο Μπρνο, αλλά προφανώς επειδή είμαστε στο καλοκαιρινό διάλειμμα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των Superbikes και δεν έχω αγωνιστεί για λίγο. Παρά ταύτα, πραγματικά το απόλαυσα και νομίζω ότι κάναμε άλλο ένα βήμα μπροστά διότι έκανα τον καλύτερο γύρο μου στην τελευταία έξοδο, που είναι αξιοσημείωτο με δεδομένο το βαρύ πρόγραμμα».

Άλεξ Χόφμαν, Δοκιμαστής: «Ήταν οι πρώτες μου δοκιμές με την RC16. Κάναμε 92 γύρους σε τέλειες συνθήκες, ακόμα κι αν είχα την αίσθηση ότι δε συνέβαιναν και πολλά, που είναι καλό σημάδι. Πρώτα έπρεπε να μπω στον ρυθμό, αλλά η μοτοσικλέτα σε βοηθάει πολύ με αυτό και θέλεις αμέσως να επιτεθείς. Φαίνεται πολύ καλή, μετά τις αλλαγές και συνεχίζω να είμαι εντυπωσιασμένος από τη δουλειά όλης της ομάδας. Τώρα είμαστε σ' ένα επίπεδο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η wild card έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά από αυτές τις δοκιμές υπάρχουν άλλες τρεις πριν τη Βαλένθια. Από τεχνικής πλευράς αυτή είναι σίγουρα η καλύτερη μέρα μου για το 2016».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!