Ρόσμπεργκ, Χάμιλτον: «Σημαντική η διαχείρηση των ελαστικών»

Νίκος Τσιώκος
Ρόσμπεργκ, Χάμιλτον: «Σημαντική η διαχείρηση των ελαστικών»
Οι Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον τόνισαν ότι θα είναι σημαντική η διαχείριση των ελαστικών στον αγώνα του Σπα λόγω της μεγάλης φθοράς.

Με τα ελαστικά πάλευαν οι πιλότοι της Formula1 στις δύο πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμών του Σπα λόγω της μεγάλης φθοράς τους. Σε αυτά στάθηκε και οι Νίκο Ρόσμπεργκ, Λιούις Χάμιλτον, οι οποίοι τόνισε ότι θα είναι σημαντική η διαχείρισή τους στον αγώνα της Κυριακής (28/8). «Η δουλειά έχει κάνει καλή δουλειά με το Halo.

Δε μ' ενοχλούσε, όταν οδηγούσα. Μπορούσα να πάω γρήγορα, ακόμα και να κάνω τον καλύτερο χρόνο της περιόδου με αυτό το πρωί, οπότε νομίζω ότι ήταν επιτυχία. Μετά από αυτό, το μονοθέσιο φαίνεται να είναι γρήγορο. Πολλοί έκαναν διάφορα πράγματα με τα ελαστικά το απόγευμα. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα παίξει ρόλο αυτό στον αγώνα.

Ο ρυθμός σε μεγάλη ευθεία θα είναι σημαντικός, καθώς μπορείς να προσπεράσεις εδώ. Θα πρέπει να το φροντίσουμε. Όμως, υπήρχε μεγάλη φθορά των ελαστικών και θα είναι σημαντικό να το διαχειριστούμε αυτό την Κυριακή», ανέφερε ο Γερμανός. «Μία απλή ημέρα για μένα, αλλά δύσκολη για τα παιδιά στο γκαράζ με την αλλαγή κινητήρα. Τεράστιος σεβασμός και ένα μεγάλο ευχαριστώ σ' αυτούς για τη σκληρή δουλειά τους.

Ήταν πραγματικά δύσκολο να φοροντίσω τα ελαστικά, καθώς οι πιέσεις είναι πολύ υψηλές. Όμως, όλοι είναι στην ίδια κατάσταση και φαίνεται πως όλοι έχουμε την ίδια εμπειρία. Το σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμά μας κύλησε ομαλά σήμερα και μπορούμε να ξεκινήσουμε την προσήλωση στο υπόλοιπο του τριημέρου», είπε, με τη σειρά του, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και τρις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!