Τελευταίοι θα εκκινήσουν οι Χάμιλτον, Αλόνσο

Νίκος Τσιώκος
Τελευταίοι θα εκκινήσουν οι Χάμιλτον, Αλόνσο
Από την τελευταία θέση θα εκκινήσουν τον αγώνα του Βελγίου οι Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο, που δέχτηκαν ποινές 30 και 35 θέσεων, αντίστοιχα. Δέκα θέσεις για Έρικσον.

Για τον Λιούις Χάμιλτον ήταν γνωστό ότι θα δεχτεί ποινή λόγω έκτου κινητήρα στο Γκραν Πρι του Βελγίου. Η Mercedes επιβεβαίωσε την Παρασκευή (26/8) ότι θα δεχτεί ποινή 30 θέσεων στο γκριντ του αγώνα της Κυριακής (28/8), καθώς προχώρησε στην αντικατάσταση περαιτέρω στοιχείων στη μονάδα ισχύος του.

Έτσι, θα εκκινήσει από την τελευταία θέση στο Σπα, όμως λίγο αργότερα τιμωρήθηκε με 35 θέσεις ο Φερνάντο Αλόνσο για τη χρήση των συστημάτων ICE, MGU-H, MGU-K, τούρμπο, ελέγχου ηλεκτρονικών και ανάκτησης ενέργειας για έκτη φορά στη σεζόν. Γι' αυτό και ο Ισπανός θα εκκινήσει τελευταίος, με τον Βρετανό να βλέπει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την προτελευταία θέση για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Από εκεί και πέρα, ο Μάρκους Έρικσον θα τιμωρηθεί με... καμπάνα δέκα θέσεων, καθώς η Sauber έβαλε καινούριο υπερυμπιεστή στον κινητήρα της Ferrari, που... φοράει το μονοθέσιό του, και είναι ο έκτος της σεζόν. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι κάθε πιλότος έχει το δικαίωμα για την χρήση κινητήρων ή στοιχείων στη μονάδα ισχύος μέχρι πέντε φορές μέσα στη χρονιά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!