Υβριδική κι ακόμη πιο γρήγορη η Bugatti Chiron

Πέτρος Πιτσίνης
Υβριδική κι ακόμη πιο γρήγορη η Bugatti Chiron
Ο CEO της φίρμας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε μια πιο δυνατή Chiron, η οποία θα τροφοδοτείται και με ρεύμα, εκτός από βενζίνη!

Το hypercar που διαδέχτηκε τη Veyron λέγεται Chiron και ο κινητήρας της έχει 1.500 ίππους απόδοση, όμως όταν είσαι η Bugatti ούτε αυτοί είναι... αρκετοί. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της φίρμας, Βόλφγκανγκ Νταράιμερ, δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε το μοντέλο και σε υβριδική έκδοση όχι για να γίνει πιο... οικολογικό, αλλά για να κερδίσει σε δύναμη!

Συγκεκριμένα, είπε στο Βρετανικό Autocar: «Αν προχωρήσουμε σε μια υβριδική έκδοση, δεν θα είναι για να κινείται ο ιδιοκτήτης στην πόλη με τα ηλεκτρικά μοτέρ, χωρίς να καταναλώνει καύσιμο. Θα είναι μόνο για να αυξηθεί η συνολική απόδοση. Είναι κάτι που σκεφτόμαστε. Το μέλλον θα δείξει». Φυσικά, δεν ξέρουμε πόσο θα αυξηθούν οι ήδη εντυπωσιακοί αριθμοί των 1.500 αλόγων και των 1.600 Nm ροπής που προέρχονται από τον W16 κινητήρα των 8.0 λίτρων με τα τέσσερα τούρμπο, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει πρωτοφανή ισχύ για εργοστασιακό αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, ο Νταράιμερ, πρόσθεσε: «Εξετάσαμε τα... συστατικά που θα χρειαστούμε ώστε να υπερασπιστούμε τη θέση μας και να ανεβάσουμε τον πήχη. Σχεδιάσαμε αυτόν τον κινητήρα 13 χρόνια πριν με 1.001 ίππους. Ύστερα ανέβηκε στους 1.200 (Veyron Super Sport) και τώρα, στους 1.500. Δεν μπορείς να πάρεις έτσι απλά 500 άλογα από το ίδιο μοτέρ, το 95% των εξαρτημάτων είναι νέα. Ο υπολογισμός μας ήταν ότι αν παίρναμε τη δύναμη που θέλαμε, δεν θα χρειαζόμασταν την υβριδική τεχνολογία». Συνεπώς, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα και να ξέρουμε αν τελικά θα περάσει στην παραγωγή μια τέτοια έκδοση, ωστόσο όπως και να έχει, η Chiron σύντομα θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας που έθεσε η Veyron για τα μοντέλα παραγωγής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!