«Επίθεση» και στο Ford Focus RS η Hyundai

Πέτρος Πιτσίνης
«Επίθεση» και στο Ford Focus RS η Hyundai
Εκτός από την «απλή» γρήγορη έκδοση του i30, οι Κορεάτες σκέφτονται και την εξέλιξη μιας ακόμη πιο ειδικής, για να ανταγωνιστούν τα κορυφαία τετρακίνητα χάτσμπακ!

Είναι γνωστό πως η Hyundai ετοιμάζει μια σπορ έκδοση του i30 με το όνομα N και με αυτή, θα πέσει στη... μάχη, απέναντι στα Ford Focus ST, Volkswagen Golf GTi και SEAT Leon Cupra.

To δίλιτρο μοτέρ που θα το εφοδιάζει θα στέλνει περισσότερους από 260 ίππους στον εμπρός άξονα και θα υπάρχει η επιλογή ενός μπλοκέ διαφορικού έστω και προαιρετικά, όμως αυτή είναι μόνο η αρχή σύμφωνα με τη Hyundai.

Στο μέλλον, ίσως παρουσιαστεί μια ακόμη πιο δυνατή έκδοσή του με περίπου 350 άλογα και τετρακίνηση, στόχος της οποίας θα είναι ξεκάθαρα το Ford Focus RS και λιγότερο, η Mercedes-AMG A45 με τους 381 ίππους.

Ο επικεφαλής του N Division, Άλμπερτ Μπιρμαν, είπε στο Βρετανικό Autocar: «Ήδη κοιτάμε αυτή την πιθανότητα. Δεν το αποκλείω για το μέλλον, εξαρτάται το πως θα προχωρήσουμε. Αν παρουσιάσουμε ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο επιδόσεων, ίσως έρθει κάπως... απότομα στους πελάτες μας, ακόμη και στους αντιπροσώπους μας. Όμως πιστεύω στο μέλλον θα φτιάξουμε κάτι πραγματικά σκληροπυρηνικό στην κατηγορία και βεβαίως, θα χρειαστούμε τετρακίνηση».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Για το "βασικό" μοντέλο, δεν προβλέπεται κίνηση σε όλους τους τροχούς. Όμως, ξέρετε τη Hyundai. Αν πιστεύουμε πως είναι σωστό κάτι για τους πελάτες μας, τότε θα το κάνουμε.Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο με κορυφαίες επιδόσεις, ωστόσο πρέπει πρώτα να "τεστάρουμε" και να δημιουργηθεί ένα κοινό που θα μας ακολουθεί. Από εκεί και πέρα θα μπορούμε να ανεβαίνουμε συνεχώς. Αν φτάσουμε πολύ ψηλά, τότε αναπόφευκτα θα παρουσιάσουμε κάτι τετρακίνητο».

Φωτογραφίες: Autocar, Carscoops

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!