H McLaren βάζει στο «μάτι» το Νίρμπουργκρινγκ

Πέτρος Πιτσίνης
H McLaren βάζει στο «μάτι» το Νίρμπουργκρινγκ
Με την P1 LM, η Βρετανική φίρμα ετοιμάζεται για ένα νέο ρεκόρ στη διάσημη πίστα και δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα αφού έχει για βοήθεια 1.000 ολόκληρους ίππους!

Η έκδοση δρόμου της P1 GTR λέγεται P1 LM και η McLaren θέλει να θέσει ένα νέο ρεκόρ στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ για τα αυτοκίνητα που μπορούν να βγάλουν πινακίδες κυκλοφορίας. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει πολλοί γύροι όμως κανένας από αυτούς δεν ήταν με ρυθμό 100% ώστε να σπάσει ο χρόνος, ωστόσο η Βρετανική φίρμα λέει πως έχουν καταφέρει να πέσουν ήδη κάτω από τα 7 λεπτά.

Το hypercar με τους 1.000 ίππους θα κάνει την απόπειρά του σε λίγο καιρό, με τον τωρινό κάτοχο του ρεκόρ να είναι η Porsche 918 Spyder, όπου χρειάστηκε 6 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα για να καλύψει τη διαδρομή των σχεδόν 21 χιλιομέτρων. Πάντως, ο,τι κι αν γίνει, η Koenigsegg... παραμονεύει στη γωνία με το One:1, το οποίο μπορεί να τράκαρε πριν λίγο καιρό μέσα στην πίστα ωστόσο επισκευάστηκε και επανέρχεται δριμύτερο. Σύντομα, θα έχουμε νεότερα για το ποιος θα... κάτσει στο θρόνο του Νίρμπουργκρινγκ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!