Τρεις Mercedes που λατρεύουν το κάμπινγκ

Πέτρος Πιτσίνης
Τρεις Mercedes που λατρεύουν το κάμπινγκ
Κινητά... σπίτια σε μορφή βαν έφτιαξε η Mercedes-Benz, τα οποία απευθύνονται σε όσους πάνε συχνά για κάμπινγκ και δεν θέλουν πια να μένουν σε σκηνές!

Χάρη στις έξυπνες λύσεις της Mercedes-Benz, όσοι αγαπούν το κάμπινγκ μπορούν να χαμογελάσουν κι όσοι δεν έχουν δοκιμάσει, να ξεκινήσουν. Τα τρία μοντέλα της Mercedes βάζουν τέλος στην παραδοσιακή σκηνή και προσφέρουν τις ανέσεις ενός τροχόσπιτου, σε σαφώς μικρότερες διαστάσεις, που δεν ξεπερνούν αυτές των κλασικών βαν της εταιρείας.

Έχουν εξελιχθεί έτσι και εκμεταλλεύονται κάθε διαθέσιμο εκατοστό, με αποτέλεσμα να βολεύονται τα κρεβάτια, να δημιουργείται ένα άνετο καθιστικό και στο μεγαλύτερο Hymercar Grand Canyon S (που βασίζεται στο Sprinter) να υπάρχει επιπλέον ένα μικρό μπάνιο, μαζί με μια κουζίνα και ένα τραπέζι.

Το συγκεκριμένο μοντέλο μάλιστα εφοδιάζεται και με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, όπως προστασία από πλαϊνούς ανέμους, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου και αυτόματη λειτουργία της μεγάλης σκάλας φώτων.

Λίγο μικρότερο από αυτό, είναι το Vansportscamper, με «βάση» του το Vito Tourer. Κι εκείνο έχει άνετες θέσεις ύπνου και μπορεί να συνδυαστεί και με τετρακίνηση (όπως και το Hymercar Grand Canyon S), ώστε να φτάσει και σε κάποιο πιο απομονωμένο μέρος. Τέλος, το Citan είναι το μικρότερο της γκάμας και με τη βοήθεια μιας σκηνής που «χτίζεται» γύρω από αυτό, μεταμορφώνεται σε ένα χρήσιμο εργαλείο για κάμπινγκ. Δείτε τις φωτογραφίες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!