Αυτό είναι το ταχύτερο φορτηγό στον κόσμο (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτό είναι το ταχύτερο φορτηγό στον κόσμο (video)
Η Volvo θέλησε να σπάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας για τα φορτηγά και κατασκεύασε αυτό το τέρας, με το όνομα Iron Knight και 2.400 ίππους!

Ποιος είπε ότι τα φορτηγά είναι αργά; Η Volvo θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτό το... μύθο και έφτιαξε ένα πανίσχυρο όχημα, που έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας για την κατηγορία αυτή! Πίσω από το τιμόνι του Iron Knight κάθισε ο Μπόιε Όβεμπρινκ, ένας άνδρας που τρέχει με φορτηγά από το 1994 και παράλληλα, κατέχει και τα ρεκόρ ταχύτητας των προηγούμενων ετών.

Ξεκινώντας από στάση, το βαρύ όχημα κατάφερε να φτάσει τα 131,29 χλμ./ώρα σε μόλις 500 μέτρα, διαδικασία που κράτησε 13,71 δευτερόλεπτα. Ύστερα από αυτό δεν σταμάτησε και συνέχισε μέχρι το χιλιόμετρο, όπου το κάλυψε μέσα σε 21,29 δευτερόλεπτα και με ταχύτητα εξόδου 169,01 χλμ./ώρα! Το θηρίο των 4,5 τόνων «έγραψε» μέχρι 276 χλμ./ώρα στις δοκιμές, μια... τρομακτική ταχύτητα για ένα φορτηγό!

Υπεύθυνο για την κίνηση του Iron Knight είναι ένα πανίσχυρο μοτέρ, με απόδοση 2.400 ίππων και... 6.000 Nm ροπής! Εφοδιάζεται με τέσσερα τούρμπο και είναι τοποθετημένος στο κέντρο, ενώ η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη αγωνιστικού τύπου (I-Shift Dual Clutch), που συνεχίζει να περνά ροπή στον άξονα ακόμη και κατά τη διάρκεια των -αστραπιαίων- αλλαγών. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Volvo Trucks, το αποτέλεσμα βγήκε από τη στενή συνεργασία όλων των τμημάτων της φίρμας, καθώς αναμφίβολα είναι ένα πολύ σύνθετο πρότζεκτ. Δείτε το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!