Η Ford ανακαλεί και... περιπολικά!

Πέτρος Πιτσίνης
Η Ford ανακαλεί και... περιπολικά!
Η Μπλε Οβάλ εταιρεία ανακοίνωσε την ανάκληση 88.151 αυτοκινήτων που εφοδιάζονται με έναν συγκεκριμένο κινητήρα, μέσα στα οποία βρίσκεται και το Police Interceptor Sedan.

Μια ανάκληση που αφορά πέντε μοντέλα αυτοκινήτων και περισσότερα από 88.000 οχήματα ανακοίνωσε η Ford, με τα Ford Taurus, Ford Flex, Lincoln MKS, Lincoln MKT και Ford Police Interceptor κατασκευής από 2013 έως 2015 να πρέπει να επισκεφτούν τις επίσημες αντιπροσωπείες.

Αφορά δηλαδή αποκλειστικά τα μοντέλα με τον 3.5 Twin-Turbo V6 κινητήρα της φίρμας και το πρόβλημα εντοπίζεται στην αντλία βενζίνης, όπου η μονάδα ελέγχου ενδέχεται να μη τροφοδοτεί το μοτέρ με καύσιμο και να σταματήσει η λειτουργία του, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.

Μάλιστα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα επανεκκίνησης του κινητήρα, συνεπώς αυξάνεται κατά πολύ η πιθανότητα ενός ατυχήματος. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Επίσης, 2.472 Ford Transit με το ντίζελ μοτέρ των 3.2 λίτρων θα πρέπει να επισκεφθούν το συνεργείο για προληπτική αντικατάσταση της αντλίας βενζίνης (για διαφορετικό όμως λόγο από τον παραπάνω), μαζί με 23.150 Explorer για μια ενημέρωση λογισμικού που σχετίζεται με τη λειτουργία των ηλεκτρικών παραθύρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!