O διάδοχος του Mazda RX-8 έρχεται το 2020

Πέτρος Πιτσίνης
O διάδοχος του Mazda RX-8 έρχεται το 2020
Η Ιαπωνική φίρμα δεν ξεχνά την... παράδοση που έχει με τους κινητήρες Wankel και εξελίσσει ένα νέο μοντέλο, με περίπου 400 ίππους από μόλις 1.6 λίτρα!

Σύμφωνα με το Ιαπωνικό σάιτ Holiday Auto, η Mazda ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά ένα νέο μοντέλο της σειράς RX. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2016 είδαμε το concept RX-Vision (φωτογραφίες) που μας δίνει μια ιδέα για την τελική εικόνα του RX-9, όμως στην ίδια έκθεση το 2017 η φίρμα θα παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο που θα φτάνει λίγο περισσότερο στην έκδοση παραγωγής.

Μάλιστα, το 2017 είναι μια πολύ καλή χρονιά για να γίνει κάτι τέτοιο, αφού συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κατασκευή του περιστροφικού κινητήρα και 40 χρόνια από το πρώτο αυτοκίνητο της Mazda με Wankel μοτέρ, το Cosmo. Επιστρέφοντας στα του αυτοκινήτου, το Ιαπωνικό σάιτ υποστηρίζει πως το μοτέρ θα έχει δύο ρότορες με συνολική χωρητικότητα τα 1.6 λίτρα.

Σε συνδυασμό με ένα τούρμπο, η απόδοσή του θα βρίσκεται γύρω από τη σφαίρα των 400 ίππων και μαζί με το βάρος που θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα (έως 1.300 κιλά), θα επιταχύνει σχεδόν σαν... superbike! Αν τελικά είναι αλήθεια όλα αυτά και το αυτοκίνητο με τον περιστροφικό κινητήρα περάσει στην παραγωγή, ενδέχεται να αλλάξει κατηγορία από το γνωστό RX-8 και να ανταγωνίζεται πιο ισχυρά μοντέλα, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την τιμή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!