«Του Θεού, αλλά όχι της εκκλησίας ο Σούμι»

«Του Θεού, αλλά όχι της εκκλησίας ο Σούμι»

«Του Θεού, αλλά όχι της εκκλησίας ο Σούμι»

Ο πνευματικός πατέρας του Μίκαελ Σουμάχερ γνωρίζει πολλά, όμως δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ συγκρίνει τη μαχητικότητα του Γερμανού με το κουράγιο του προηγούμενου Πάπα!

Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν τόσα μυστικά για τον Μίκαελ Σουμάχερ, όσα ο ιερέας της Μόντενα Nτον Σέρτζιο Μαντοβάνι. Ο 89χρονος είναι πνευματικός πατέρας και εξομολογητής πολλών αστέρων της Formula 1, μεταξύ των οποίων και ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Μαντοβάνι μίλησε για τον μεγάλο ασθενή στη γερμανική εφημερίδα Bild, όπου υπογράμμισε ότι «ο Μίκαελ παραμένει ένας ήρωας εδώ. Αγαπούσε τη Ferrari και εμείς οι Ιταλοί αγαπούμε αυτόν».

Ο ιερέας έπαθε σοκ, όταν ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το ατύχημα σε χιονοδρομικό κέντρο του πολυπρωταθλητή της Formula 1. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «γνωρίζω προφανώς περισσότερα, από αυτά που μπορώ να πω, όμως τώρα τελευταία δεν έχω καμία επαφή πλέον μαζί του. Αυτό που τον χαρακτήριζε τότε ως οδηγό και παραμένει σίγουρα έτσι ακόμη και τώρα, είναι η μαχητικότητά του». Ο καθολικός ιερέας συνέκρινε μάλιστα το μαχητικό πνεύμα του Σούμι με τη σιδερένια θέληση του προηγούμενου Πάπα, ο οποίος πάλευε επί χρόνια με την ασθένεια Πάρκινσον.

Η σύζυγος του Σούμι, Κορίνα, αποτελεί σύμφωνα με τον Ιταλό ιερωμένο το σημαντικότερο στήριγμα για τον πρώην οδηγό της Ferrari, ενώ ο Μαντοβάνι πιστεύει, ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ λείπει στον γιο του, Μικ. «Όλα αυτά είναι όμως δοκιμασίες από τον Θεό», τονίζει ο πνευματικός του Γερμανού πιλότου και περιγράφει τη σχέση του Σουμάχερ με τη θρησκεία ως εξής: «είναι πιστός, με τον τρόπο του. Γνωρίζω, ότι πιστεύει στον Θεό, όχι όμως και στην εκκλησία».

Best of internet