Ηλεκτρική επανάσταση της Opel στο Παρίσι (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ηλεκτρική επανάσταση της Opel στο Παρίσι (video)
Το νέο Ampera-e θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου που θα γίνει στη Γαλλική πρωτεύουσα, το οποίο χαρίζει εκτός από οικονομία, αξιοσημείωτες επιδόσεις!

Η Opel κάνει την επανάστασή της και φέρνει στο Παρίσι ένα νέο μοντέλο, με το όνομα Ampera-e. Η πρωτοποριακή τεχνολογία των μπαταριών σε συνδυασμό με τα μηδενικά επίπεδα ρύπων και τη ροπή των 360 Nm, φτιάχνουν ένα οικονομικό, εύχρηστο, οικολογικό και γρήγορο αυτοκίνητο.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους. Οι εκκινήσεις από στάση στα φανάρια και η είσοδος στο αυτοκινητόδρομο είναι από τα ατού του Opel Ampera-e. Το συμπαγές μοντέλο επιταχύνει στα 50 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δεύτερα, ενώ η εν κινήσει επιτάχυνση 80 - 120 χλμ./ώρα για προσπέραση ολοκληρώνεται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα (προκαταρκτικές τιμές).

Επομένως, το Ampera-e έχει επιδόσεις επιπέδου OPC, της κορυφαίας κατηγορίας σπορ μοντέλων Opel. Άλλωστε, στο βίντεο που ακολουθεί το βλέπουμε να... στήνεται στη γραμμή μαζί με τα αγωνιστικά Astra και Adam, αλλά και τις εκρηκτικές εκδόσεις OPC των Corsa και Insignia! Ταυτόχρονα, το Ampera-e προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από τα περισσότερα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα του ανταγωνισμού.

Οι συμπαγείς διαστάσεις του οφείλονται στην επίπεδη τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το πάτωμα του οχήματος. Η αποδοτική χωροταξικά θέση της μπαταρίας επιτρέπει επίσης τη διαμόρφωσης μιας ευρύχωρης καμπίνας για την άνετη μεταφορά πέντε επιβατών και χώρο αποσκευών εφάμιλλο με ενός συμπαγούς μοντέλου.

Η τεχνολογία είναι ένας τομέας που οι άνθρωποι της Opel έδωσαν προτεραιότητα, καθώς το νέο Ampera-e διαθέτει τη νεότερη γενιά του συστήματος πολυμέσων IntelliLink καθώς και του Opel OnStar. Το Wi-Fi HotSpot μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα έως και επτά συσκευές, ενώ εννοείται πως τα νέα Android Auto και Apple CarPlay υποστηρίζονται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!