25 χρόνια από το ντεμπούτο του Σουμάχερ στο Σπα (vids)

Νίκος Τσιώκος
25 χρόνια από το ντεμπούτο του Σουμάχερ στο Σπα (vids)
Η δράση της Formula1 επιστρέφει στη δράση στο Σπα, στην πίστα όπου ο Μίκαελ Σουμάχερ έκανε το ντεμπούτο του πριν από 25 χρόνια.

Διακοπές τέλος για τη Formula1, αφού το προσεχές Σαββατοκύριακο η δράση μεταφέρεται στο Βέλγιο και στο Σπα. Ο λόγος για μία ιστορική πίστα, η οποία έχει πολλά ενδιαφέροντα στατιστικά, και όπου πριν από 25 χρόνια έκανε το ντεμπούτο του ένας μετέπειτα θρύλος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Στις 24 (κατατακτήριες δοκιμές) και 25 Αυγούστου (αγώνας) 1991 ο Γερμανός μπήκε για πρώτη φορά σε μονοθέσιο της F1, αφού του έδωσε την ευκαιρία αυτή η Jordan. Μάλιστα, ήρθε έβδομος στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά στον αγώνα στάθηκε άτυχος και λόγω προβλήματος του μονοθεσίου του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μόλις λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση.

Το τι ακολούθησε έκτοτε δε χρειάζεται να το αναλύσουμε, καθώς οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. 91 νίκες, 155 παρουσίες στο βάθρο, 1566 βαθμούς καριέρας, 68 pole position, 77 ταχύτεροι γύροι, 7 τίτλοι και φυσικά αμέτρητα ρεκόρ. Ωστόσο, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον «Σούμι» αξίζει να θυμόμαστε μερικά από τα επιτεύγματά του, οπότε τώρα ας θυμηθούμε το ντεμπούτο του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!