Ξανά στον Αγώνα των Πρωταθλητών ο Φέτελ

Νίκος Τσιώκος
Ξανά στον Αγώνα των Πρωταθλητών ο Φέτελ
Για μία ακόμα χρονιά ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα λάβει μέρος στον Αγώνα των Πρωταθλητών (Race of Champions), που το 2017 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αμερική και στο Μαϊάμι.

Παρών σ' έναν ακόμα Αγώνα των Πρωταθλητών (Race of Champions) θα είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Λονδίνο, αφού θα λάβει μέρος στο event του 2017, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αμερική και στο Μαϊάμι το διήμερο 21-22 Ιανουαρίου.

Για την ακρίβεια, ο αγώνας του 2017 θα διεξαχθεί στο γήπεδο μπέιζμπολ των Μαϊάμι Μάρλινς, το οποίο χωράει 37 χιλιάδες θεατές. Εκεί οδηγοί από τη Formula1, το NASCAR, τα IndyCar, το WEC, το Moto GP, το WRC και τα X Games καλούνται να δείξουν τις ικανότητές τους φέροντας σε μία πίστα όλον τον κόσμο των μηχανοκίνητων σπορ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα τον τίτλο πέρυσι σε ατομικό επίπεδο στον Αγώνα των Πρωταθλητών στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και ανυπομονώ να υπερασπιστώ τον τίτλο μου στο Μαϊάμι. Όλοι οι οδηγοί είναι δυνατοί και οι κορυφαίοι οδηγοί από το NASCAR και τα IndyCar θα έχουν εξτρά κίνητρο να κερδίσουν μπροστά στους οπαδούς τους τώρα που το γεγονός διεξάγεται στη χώρα τους για ρπώτη φορά.

Επίσης, θα είναι ο πρώτος ROC που θα γίνει σε γήπεδο του μπέιζμπολ, γι' αυτό είμαι περίεργος να ανακαλύψω τον νέο σχηματισμό της πίστα. Η πίστα και τα αυτοκίνητα είναι ίδια για όλους, οπότε η ικανότητα του οδηγού κάνει τη διαφορά. Ο ROC είναι πάντα πολύ έντονος και έχει να κάνει με τη στρατηγική από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό!

Ο Αγώνας των Πρωταθλητών μας υπενθυμίζει γιατί όλοι πρωτοξεκινήσαμε τους αγώνες. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος στην πίστα και όλοι θέλουν να κερδίσουν, αλλά πάντα είναι ωραίο σόου για τους οπαδούς. Νομίζω όλοι οι οδηγοί που είχαν την τιμή να συμμετέχουν στον ROC ερωτεύτηκαν με το γεγονός. Είναι προνόμιο να προσκαλείσαι και να μπορείς να επιστρέψεις», δήλωσε ο πιλότος της Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!