Τα Peugeot 2008 και 3008 αγριεύουν

Πέτρος Πιτσίνης
Τα Peugeot 2008 και 3008 αγριεύουν
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Γαλλική φίρμα σκέφτεται να λανσάρει GTi εκδόσεις και στα crossover μοντέλα της, δίνοντάς τους έναν σπορ χαρακτήρα!

Η Peugeot ψάχνει για νέα «κενά» στην αγορά και αφού τα βρίσκει, ετοιμάζει τις προτάσεις της για να «χτυπήσει». Έτσι, τα νέα 2008 και 3008 είναι πολύ πιθανό να τα δούμε και σε εκδόσεις GTi, με περισσότερους ίππους και σπορ προσανατολισμό! Για το πρώτο, υπάρχει ανταγωνισμός ήδη και αυτός δεν είναι άλλος από το Nissan Juke Nismo, όμως αντίστοιχη πρόταση απέναντι στο 3008 δεν υπάρχει ακόμη.

«Η στρατηγική μας είναι να έχουμε εκδόσεις GT, GT Line και GTi σε όλη την γκάμα μας» είπε ο Λόρεντ Μπλάνσετ, επικεφαλής της εξέλιξης προϊόντων της Peugeot. Επίσης η φίρμα λέει ότι έχει τη δυνατότητα να φτιάχνει GTi εκδόσεις, όμως θα το κάνει μόνο αν οι πελάτες της το επιθυμούν. Οι εκδόσεις GT και GT Line των 2008 και 3008 θα έχουν μεγαλύτερες ζάντες, δερμάτινο σαλόνι και πιο σπορ εμφάνιση, χωρίς αλλαγές στον κινητήρα, όμως η ανάρτηση θα έχει διαφορές στη ρύθμισή της.

Οι GTi εκδόσεις αν εμφανιστούν θα βρίσκονται ψηλότερα στην γκάμα και βεβαίως θα έχουν αυξημένη ισχύ, σύμφωνα με το έγκυρο Βρετανικό Autocar. Επίσης, η Peugeot εξελίσσει ήδη ένα σύστημα τετρακίνησης, όμως αποκλείεται να το δούμε σε αυτές τις εκδόσεις. Ενδέχεται να παρουσιαστεί μαζί με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό (Plug-In Hybrid) 3008 που θα παρουσιαστεί έως και το 2019, παρόμοιο με εκείνο που φορούσε το 308 R Hybrid Concept. Ωστόσο, το φιλικό προς το περιβάλλον 3008 δεν θα έχει καμία σχέση με το 308 R, καθώς θα εστιάζει στην οικονομία καυσίμου και την οικολογία, αντί των επιδόσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!