Κράτσλοου: «Στο βρεγμένο είμαι ο καλύτερος στον κόσμο»

Πέτρος Πιτσίνης
Κράτσλοου: «Στο βρεγμένο είμαι ο καλύτερος στον κόσμο»
Ο νικητής του MotoGP στο Μπρνο την περασμένη Κυριακή τόνισε πως θεωρεί τον εαυτό του τον κορυφαίο, όταν βρέχει ή όταν η πίστα είναι σε φάση στεγνώματος!

Ο Καλ Κράτσλοου έγραψε ιστορία στο MotoGP, όταν κατάφερε να κερδίσει στο Μπρνο και να... αμφισβητήσει τους Fantastic Four (Ρόσι, Μάρκεζ, Πεντρόσα, Λορένθο), αλλά και τις πολύ δυνατές Ducati. Ο Βρετανός επέλεξε να πάρει το ρίσκο με δύο σκληρά ελαστικά εμπρός πίσω και του βγήκε, αφού από 15ος βγήκε πρώτος!

Όταν ερωτήθηκε αν θεωρεί πως είναι ο κορυφαίος στον κόσμο σε ανάμεικτες καιρικές συνθήκες, απάντησε: «Ναι. Το είδαμε και στο Ζάξενρινγκ, όταν ξεκίνησε να στεγνώνει, ανέβαινα. Πιστεύω ότι στο βρεγμένο, είμαι ένας από τους καλύτερους. Συνήθως διαλέγω διαφορετικά ελαστικά από τους άλλους και δουλεύω τον αγώνα αλλιώς. Πέρσι στο Σίλβερστοουν η πίστα ήταν πολύ βρεγμένη και διάλεξα δύο μαλακά ελαστικά, κάτι που δούλεψε και κέρδιζα θέσεις μέχρι να με... βγάλει έξω ο τότε ομόσταυλός μου, Τζακ Μίλερ. Ναι, πιστεύω πως είμαι ο καλύτερος και στο βρεγμένο. Αν τώρα έτρεχε κάποιος με σκληρό εμπρός λάστιχο, ίσως να είχα κάποιον ανταγωνισμό».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Τζακ Μίλερ και είπε: «Θα είχα πολλές προτάσεις αν δεν έτρεχε ο Μίλερ. Δέκα λεπτά πριν τον αγώνα είπε ότι θα διάλεγε σκληρά λάστιχα εμπρός πίσω, ήξερα ότι θα είχαμε μάχη και ότι θα έπαιζε δυνατά». Αργότερα, εξήγησε πως θα ήταν τα πράγματα σε διαφορετικές συνθήκες λέγοντας: «Αν τρέχαμε στο στεγνό θα πάσχιζα να πιάσω μια θέση στην επτάδα. Πρέπει να είμαι ρεαλιστής, νόμιζα και σήμερα πως θα ήμουν έβδομος, ίσως έκτος αν κάποιος έκανε κάποιο λάθος. Όμως πρέπει να αρπάζεις τις ευκαιρίες όταν σου έρχονται, να είσαι αισιόδοξος και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Πίστεψα στην επιλογή των ελαστικών μου και σε αυτά που κάναμε. Πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου ότι είσαι ο κορυφαίος στον κόσμο εκείνη την ημέρα, αλλιώς δεν θα έρθει η νίκη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!