Ονειρική πεντάδα για Avintia Racing

Νίκος Τσιώκος
Ονειρική πεντάδα για Avintia Racing
Αγώνα-όνειρο είχε η Avintia Racing στο Μπρνο της Τσεχίας, όπου είδε για πρώτη φορά τους αναβάτες της να τερματίζουν στην πρώτη πεντάδα.

Τον καλύτερο αγώνα τους είχαν στο Μπρνο της Τσεχίας οι Λορίς Μπαζ και Έκτορ Μπαρμπέρα χαρίζοντας μία ονειρική στιγμή στην Avintia Racing, που είδε αμφότερους τους αναβάτες της να τερματίζουν στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά. Ο Γάλλος και ο Ισπανός είδαν την καρό σημαία από την τέταρτη και την πέμπτη, αντίστοιχα, θέση, με τον πρώτο να την αφιερώνει στον αδικοχαμένο Λουίς Σάλομ.

«Είχαμε καλό αγώνα και πήραμε τη σωστή απόφαση με τα ελαστικά. Επειδή ζυγίζω πολύ περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλον πρέπει να χρησιμοποιώ πιο σκληρή γόμα και πριν τον αγώνα η σκληρή πίσω φάνηκε να είναι η σωστή επιλογή για μένα. Όμως, πουέ δεν ξέρεις αν είσαι σωστός διότι δεν ξέρεις αν θα βρέξει.

Πλησιάζαμε ολοένα και περισσότερο, όμως χάναμε λίγο για να μην μπορέσουμε να πάμε πιο μπροστά. Χάναμε λίγο στην εμπειρία με αυτό το ελαστικά, η μοτοσικλέτα ήταν αρκετά δύσκολη και ήταν δύσκολο να προσπεράσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ευχαριστήσω την ομάδα για την ανανέωσή μου.

Επίσης, ήθελα να έχω έναν καλό αγώνα να αφιερώσω στον Λουίς Σάλομ», ανέφερε ο Μπαζ. Από τη μεριά του, ο Μπαρμπέρα στάθηκε στα θέματα που είχε. «Είμαι χαρούμενος επειδή είχαμε καλό αγώνα. Στον 12ο γύρο είχα ένα μηχανικό πρόβλημα και ήμουν λίγο περιορισμένος για τους επόμενους δέκα γύρους.

Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο, να σώσω τα ελαστικά, να είμαι όσο το δυνατόν με λιγότερα προβλήματα, αλλά στο τέλος του αγώνα είχα κάποια. Είμαι χαρούμενος επειδή είμαστε πιο κοντά κάθε φορά και αργά ή γρήγορα θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλω να συγχαρώ τον Λορίς, είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν γιατί είναι ωραίος τύπος και ήταν δύσκολη η αρχή της σεζόν γι' αυτόν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!