Μια... ανάσα από το τέταρτο ο Οζιέ

Νίκος Τσιώκος
Μια... ανάσα από το τέταρτο ο Οζιέ
Κοντά στον τέταρτο τίτλο της καριέρας του βρίσκεται ο Σεμπαστιάν Οζιέ τέσσερις αγώνες πριν το φινάλε του φετινού WRC, καθώς θέλει δύο νίκες και μερικούς πόντους από την Power Stage.

Σε καμία περίπτωση ο Σεμπαστιάν Οζιέ δεν απειλήθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, παρά το γεγονός ότι είχε να πανηγυρίσει νίκη από τις 14 Φεβρουαρίου στη Σουηδία. Όμως, με αυτή στη Γερμανία, έφτασε μια... ανάσα από την κατάκτηση του τέταρτου τίτλου της καριέρας του στο WRC.

Για την ακρίβεια, έχει προβάδισμα 59 πόντων από τον δεύτερο Αντρέας Μίκελσεν, ενώ απομένουν τέσσερις αγώνες (Γαλλία, Ισπανία, Ουαλία, Αυστραλία). Αυτό... μεταφράζεται σε 112 διαθέσιμους βαθμούς μαζί με αυτούς της Power Stage.

Αν κάνει κανείς τις αφαιρέσεις, ο Γάλλος θέλει ακόμα 53 πόντους για να κατακτήσει και μαθηματικά το τέταρτο πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια, χρειάζεται δύο νίκες (από 25 η καθεμία) και μερικούς πόντους από την Power Stage (παίρνει 3 όποιος είναι πρώτος σε αυτή την ειδική, 2 ο δεύτερος και 1 ο τρίτος).

Βαθμολογία οδηγών

Οζιέ 169

Μίκελσεν 110

Πάντον 94

Νεβίλ 94

Λάτβαλα 89

Σόρντο 86

Όστμπεργκ 78

Τανάκ 52

Μικ 51

Μπριν 25

Καμιγί 23

Σόλμπεργκ 14

Λεφέμπβρ 12

Βαθμολογία κατασκευαστών

Volkswagen Motorsport 256

Hyundai Motorsport 201

M-SPORT WRT 122

Volkswagen Motorsport II 121

Hyundai Motorsport N 96

DMACK WRT 64

Jipocar Czech National Team 18

Yazeed Racing 4

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!