Οζιέ: «Μου έλειπε το συναίσθημα της νίκης»

Νίκος Τσιώκος
Οζιέ: «Μου έλειπε το συναίσθημα της νίκης»
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ επέστρεψε στις νίκες, μετά από έξι μήνες, και τόνισε πως του έλειπε αυτό το συναίσθημα.

Για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες και... κάτι (14/2 στη Σουηδία η τελευταία νίκη του), ο Σεμπαστιάν Οζιέ ανέβηκε ξανά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ημέρα, όταν και «κλείδωσε» την τρίτη νίκη του στη σεζόν. Όμως, το μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από αυτή την επιτυχία τον έκανε να του λείψει το συναίσθημα να κερδίζει σε αγώνα του WRC.

«Είναι ωραίο. Δεν είχα την ευκαιρία να κερδίσω στους τελευταίους αγώνες και μου έλειπε αυτό το συναίσθημα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που πάλευα για μία νίκη. Έπρεπε να πιέσω για να νικήσω τους υπόλοιπους», είπε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, με το πέρας του Ράλι Γερμανίας.

Όσο για τον αγώνα, ο οδηγός της Volkswagen τόνισε ότι όλα κρίθηκαν στη δέκατη ειδική διαδρομή. «Όπως και πέρυσι, η διαφορά έγινε στην Παντσερπλάτε (δέκατη ειδική). Είναι πολύ απαιτητική για τα ελαστικά. Μία από τις δυνάμεις μου εδώ είναι να διαχειρίζομαι τα ελαστικά λίγο καλύτερα από τους αντιπάλους μου σε αυτή την ειδική.

Αν κοιτάξεις την ταχύτητα, εκεί ήταν που έκανα τη διαφορά. Ήταν ένα καθαρό Ράλι Γερμανίας με γερμανικό καιρό. Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να κάνω την επιλογή των ελαστικών. Όμως, το πιο σημαντικό ήταν ότι είχαμε μία λύση που μας διατήρησε με καλή ταχύτητα. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, απλά πρέπει να σώσεις τα ελαστικά.

Έχει να κάνει με τρεις παραμέτρους. Τον τρόπο που επιταχύνεις, που φρενάρεις και που στρίβεις το τιμόνι. Αν υπάρχει μυστικό, είναι να τα καταφέρνεις χωρίς προβλήματα και είναι πρόκληση να το κάνεις αυτό, ενώ έχεις πολλή ταχύτητα. Δεν έχω την αίσθηση ότι οδηγώ διαφορετικά στην Παντσερπλάτε.

Ίσως το έδαφος ταιριάζει καλύτερα με το στιλ μου, αλλά δεν αλλάζω κάτι. Αν κοιτάξετε το υπόλοιπο του αγώνα, η φθορά των ελαστικών δεν ήταν θέμα, αυτή ήταν η μοναδική τοποθεσία που είχαμε θέματα με τη φθορά. Είναι πάντα καλό να έχεις μικρό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους αντιπάλους σου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!