Μάρκεζ: «Περίμενα να στεγνώσει πιο νωρίς»

Νίκος Τσιώκος
Μάρκεζ: «Περίμενα να στεγνώσει πιο νωρίς»
Ο Μαρκ Μάρκεζ περίμενε να στεγνώσει πιο νωρίς η πίστα του Μπρνο, γι' αυτό και επέλεξε τη μαλακή γόμα, τόσο για το μπροστινό όσο και για το πίσω ελαστικό.

Ο αγώνας του Moto GP δεν είχε βροχή, όμως η πίστα του Μπρνο ήταν βρεγμένη και ήταν κλειδί η επιλογή των ελαστικών. Ο Μαρκ Μάρκεζ προτίμησε τη μαλακή γόμα τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω ελαστικό, αφού περίμενε να στεγνώσει πιο νωρίς το σιρκουί, όπως είπε με το πέρας της καρό σημαίας. «Ειλικρινά, περίμενα να στεγνώσει πιο νωρίς.

Γι' αυτό τον λόγο επέλεξα τη μαλακή γόμα μπροστά και πίσω, που σήμαινε ότι στους τελευταίους γύρους πάλευα περισσότερο. Ήταν λάθος μου. Πίεζα πολύ στην αρχή για να αλλάξω τα ελαστικά σε σλικ, αλλά η πίστα ήταν πολύ βρεγμένη. Μετά προσπάθησα να κάνω διαχείριση. Ήξερα ότι ο Καλ (Κράτσλοου) είχε σκληρή γόμα μπροστά και πίσω και ο Βαλεντίνο (Ρόσι) σκληρή πίσω.

Με προσπέρασαν, όταν έδινα μάχη. Το μάξιμουμ για το πρωτάθλημα ήταν 16 βαθμοί και είμαι πολύ χαρούμενος επειδή επεκτείναμε τη διαφορά από τον Χόρχε (Λορένθο) και χάσαμε μόνο 4 πόντους από τον Βαλεντίνο», ήταν τα λόγια του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, που έχει προβάδισμα 53 πόντων με την τρίτη θέση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!