Αλόνσο: «Πολύ διαφορετικά αν ήμουν τώρα ομόσταυλος του Χάμιλτον»

Νίκος Τσιώκος
Αλόνσο: «Πολύ διαφορετικά αν ήμουν τώρα ομόσταυλος του Χάμιλτον»
Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει ότι θα έχει πολύ διαφορετική σχέση απ' ό,τι το 2007 με τον Λιούις Χάμιλτον, αν οι δυο τους... σμίξουν ξανά στο μέλλον.

Οι σχέσεις του Φερνάντο Αλόνσο με τον Λιούις Χάμιλτον δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές το 2007, όταν οι δυο τους συνυπήρξαν στη McLaren. Γεγονός που οδήγησε τον Ισπανό εκτός της ομάδας του Γουόκινγκ. Όμως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ο 35χρονος είναι και πάλι στους Βρετανούς και, πλέον, βλέπει διαφορετικά τα πράγματα.

Γι' αυτό, πιστεύει ότι θα ήταν πολύ διαφορετική η σχέση του με τον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή αν... σμίξουν ξανά στο μέλλον. «Αν ήμουν ομόσταυλος του Λιούις (Χάμιλτον) ξανά, θα ήταν πολύ διαφορετικά επειδή έχουμε μάθει πολλά και είμαστε πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Είμαι και είναι πιο ώριμος και οι ομάδες τώρα είναι κατά κάποιο τρόπο πιο καλά προετοιμασμένες για όλες τις καταστάσεις.

Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Όλοι μας σέβονται πολύ και θα οδηγούσαμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά μ' ένα άλλο επίπεδο σεβασμού», είπε ο Αλόνσο στο Espn. Μάλιστα, θεωρεί ότι οι φαν της Formula1 θα λάτρευαν να έχει το ίδιο μονοθέσιο με τον Χάμιλτον, αλλά μόνο αν ήταν σε ανταγωνιστική ομάδα.

«Πιστεύω ότι όλοι θα το λάτρευαν, αλλά μόνο αν η ομάδα είναι ανταγωνιστική επειδή διαφορετικά θα είναι η ίδια περίπτωση με τον Τζένσον (Μπάτον) κι εμένα στη McLaren. Έχουμε μία δυνατή ομάδα τώρα και θα μπορούσαμε να παλέψουμε για πολλά σημαντικά πράγματα, όμως όταν το μονοθέσιο δεν είναι ανταγωνιστικό, τα αγωνιστικά σου τριήμερα γίνονται λίγο ανώνυμα.

Απλά κάνεις τον αγώνα σου και κανείς δε θα παρατηρήσει αν κάνεις έναν φανταστικό γύρο ή ένα λάθος στις κατατακτήριες δοκιμές και είσαι εκτός του Q1. Στο Μπακού φέτος ήμασταν 14οι και 15οι στις κατατακτήριες λόγω της κίνησης. Ποιος το παρατήρησε αυτό; Κανείς επειδή όλα είναι λίγο ανώνυμα, όταν δεν παλεύεις για το πρωτάθλημα.

Νομίζω ότι ναι, η Formula1, οι οπαδοί και όλοι θα λάτρευαν να δουν τα μεγάλα ονόματα ή τους πρωταθλητές να παλεύουν για νίκες, όπως αυτό είναι αδύνατον λόγω του DNA του αθλήματος, που θέλει μόνο μία ομάδα να κερδίζει». Ακόμη, αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν το 2007. «Το 2007 ήταν πολύ μοναδικό διότι ο Λιούις ήταν προστατευόμενος της McLaren από πολύ μικρή ηλικία, ήταν μέρος του προγράμματος και ήταν πολύ γρήγορος.

Είχαμε ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο, γι' αυτό παλεύαμε για το πρωτάθλημα, και επίσης ήταν Βρετανός». Τέλος, η μη ανανέωση (για την ώρα) του Τζένσον Μπάτον διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει ομόσταυλο τη νέα χρονιά τον Στόφελ Φαντόρν. «Ο Στόφελ δεν είναι Βρετανός. Αυτή είναι αρκετή διαφορά σε σύγκριση με το 2007, πιστεύω να αποφύγω ένα repeat», ήταν τα λόγια του για τον Βέλγο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!