Προσγειωμένος ο Φερστάπεν

Νίκος Τσιώκος
Προσγειωμένος ο Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν παραμένει προσγειωμένος και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει, με δεδομένη την προώθησή του από την Toro Rosso στη Red Bull.

Ήδη έχει πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη Formula1 και έχει δείξει ότι διαθέτει μεγάλο ταλέντο για να κάνει πολλά πράγματα στο μέλλον. Ο Ολλανδός το γνωρίζει, όμως παραμένει προσγειωμένος, όπως φάνηκε για μία ακόμη φορά στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα F1i.com, όπου αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει λόγω της προώθησής του από την Toro Rosso στη Red Bull μεσούσης της σεζόν.

«Το πιο σημαντικό είναι απλά να είσαι ο εαυτός σου και να προσηλωθείς στο τι μπορεί να γίνει καλύτερα. Όλα ήταν πολύ καινούρια για μένα, ακόμα κι αν έκανα αυτόν τον αγώνα (που κέρδισε στη Βαρκελώνη), δε χρησιμοποιούσα το πλήρες πακέτο των εργαλείων που είχα. Ακόμα μαθαίνω, βελτιώνομαι και δε νομίζω ότι έχει να κάνει μόνο με τον ρυθμό.

Είναι σαν να βάζεις όλα τα μικρά κομμάτια μαζί για να πάρεις ένα ή δύο παραπάνω δέκατα. Τώρα ξέρω πώς να οδηγώ το μονοθέσιο. Το θέμα είναι ότι δεν έχω τις πληροφορίες από μένα από την προηγούμενη χρονιά σε αυτή την ομάδα, ώστε να βασιστώ σε αυτές. Με την Toro Rosso, όταν ήρθα στους πρώτους τέσσερις αγώνες ήξερα τι έκανα.

Ήταν σαν να είχα αυτή την εμπειρία την προηγούμενη χρονιά. Το μονοθέσιο δεν είναι πολύ διαφορετικό, οπότε ξέρεις πώς να δουλέψεις και προς ποια κατεύθυνση να πας. Εδώ είναι όλα καινούρια, σου δίνουν μία κατεύθυνση και πρέπει να δουλέψεις προς αυτή.

Όταν έχεις την εμπειρία από την περασμένη σεζόν, ίσως θες να πας σε μία ελαφρώς διαφορετική κατεύθυνση επειδή γνωρίζεις πώς να οδηγήσεις το μονοθέσιο, πώς σου αρέσει και κάποιες φορές πρέπει να πας προς άλλη κατεύθυνση. Την επόμενη χρονιά θα είναι ένα νέο μονοθέσιο, αλλά έχεις μία αίσθηση από αυτό που σίγουρα θα βοηθήσει», ήταν τα λόγια του 18χρονου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!