Η «ανοιχτή» Mercedes E-Class έγινε... 25!

Η «ανοιχτή» Mercedes E-Class έγινε... 25!

Η «ανοιχτή» Mercedes E-Class έγινε... 25!

Το τετραθέσιο κάμπριο μοντέλο της Mercedes-Benz έκλεισε ένα τέταρτο του... αιώνα στην παραγωγή, αφού παρουσιάστηκε το 1991 και παραμένει μέχρι σήμερα στην γκάμα της E-Class! 

Το λανσάρισμα μιας κάμπριο έκδοσης στην γκάμα της E-Class αποδείχθηκε ότι ήταν μια έξυπνη κίνηση από τη Mercedes-Benz, καθώς συνεχίζει να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις στην κατηγορία της! 

Σήμερα, γιορτάζονται τα 25 χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης E-Class Cabrio (W124), με το ντεμπούτο της να γίνεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1991. Ύστερα από σχεδόν 34.000 μονάδες, 15.400 τετρακύλινδρες και 18.570 εξακύλινδρες (συμπεριλαμβανομένης της σπάνιας E36 AMG που παράχθηκε σε 68 κομμάτια), η φίρμα μετονόμασε το μοντέλο σε CLK, το 1997. 

Η ονομασία αυτή «κράτησε» για δύο γενιές και το 2009, το E-Class Cabriolet επέστρεψε στον κατάλογο της Mercedes-Benz. Σήμερα, στην γκάμα της φίρμας πλαισιώνεται από τη μικρότερη C-Class Convertible και την κορυφαία S-Class Convertible, ενώ υπάρχουν επίσης τα διθέσια Roadsters με το όνομα SLC (ο αντικαταστάτης της SLK) και SL. Η υπόλοιπη γκάμα της E-Class έχει ανανεωθεί και το νέο μοντέλο ήδη έχει φτάσει, το κάμπριο όμως αναμένουμε να το δούμε σε λίγο καιρό. Χρόνια Πολλά, λοιπόν! 

Best of internet