Η πιο... συγκλονιστική Lamborghini, άνοιξε!

Πέτρος Πιτσίνης
Η πιο... συγκλονιστική Lamborghini, άνοιξε!
Η Centenario κατασκευάστηκε για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Φερούτσιο Λαμποργκίνι και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και την κάμπριο!

Λίγους μήνες πριν, είχαμε δει την «κλειστή» έκδοση της Lamborghini Centenario και πραγματικά, είχε εντυπωσιάσει όσους την είδαν από κοντά, αλλά και από φωτογραφίες. Τώρα, στο Pepple Beach της Καλιφόρνια, βλέπουμε και την επίσημη παρουσίαση της ανοικτής έκδοσης που είναι ακόμη πιο συγκλονιστική!

Με μυώδη σχεδιασμό και σαφείς επιρροές από τη Veneno, αλλά και την Asterion στο πίσω μέρος, βασίζεται στην Aventador όμως είναι πολύ πιο ιδιαίτερη από αυτή. Η τριπλή απόληξη της εξάτμισης, η υδραυλική αεροτομή και ο διαχύτης την κάνουν να τραβάει τα βλέμματα σαν μαγνήτης! Για την κίνησή της αναλαμβάνει ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 6.5 λίτρων με απόδοση 770 ίππων και 700 Nm ροπής, όπως και στην «κλειστή».

Μπορεί να μη φτάνει τα επίπεδα της «Αγίας Τριάδας» (McLaren P1, LaFerrari, Porsche 918 Spyder) ωστόσο επιτυγχάνει ασύλληπτες επιδόσεις. Το 0-100 χλμ./ώρα δεν χρειάζεται περισσότερα από 2,9 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθεί, το 0-200 χλμ./ώρα θέλει 8,6'', ενώ το 0-300 χλμ./ώρα 23,5'', την ώρα που η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 350 χλμ./ώρα. Η χρήση των ανθρακονημάτων στην κατασκευή του σασί αλλά και στο υπόλοιπο αμάξωμα εξοικονόμησε κάποια κιλά, όμως το συλλεκτικό μοντέλο ζυγίζει περισσότερο από 1,5 τόνο.

Θυμίζουμε πως η Centenario κατασκευάστηκε για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή της Lamborghini, Φερούτσιο Λαμποργκίνι, με μόνο 40 μονάδες να είναι στο πλάνο για να παραχθούν, 20 «κλειστές» και 20 κάμπριο. Η τιμή της ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια Ευρώ όμως μη... τρέξετε στην αντιπροσωπεία, καθώς όλες έχουν προπωληθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!