Αναστέλλεται η παραγωγή του Volkswagen Golf

Πέτρος Πιτσίνης
Αναστέλλεται η παραγωγή του Volkswagen Golf
Λόγω κάποιων προβλημάτων με τους προμηθευτές της, η Volkswagen βάζει για λίγο στον «πάγο» την κατασκευή των Golf, ενώ μειώνει τις ώρες εργασίας σε τρία εργοστάσιά της στη Γερμανία.

Αρκετοί πελάτες της Volkswagen ανά τον κόσμο που έχουν παραγγείλει το Golf θα κληθούν να περιμένουν λίγο καιρό παραπάνω, καθώς η παραγωγή του σταματάει προσωρινά.

Αυτό οφείλεται στα προβλήματα της φίρμας με δύο από τους προμηθευτές της, την ES Automobilguss που δίνει τις πρώτες ύλες για την κατασκευή των κιβωτίων ταχυτήτων και την Car Trim, αδελφική εταιρεία της ES Automobilguss, που αναλαμβάνει την κατασκευή των καθισμάτων.

Όπως αναφέρουν τα Γερμανικά μέσα ο λόγος της «διαφωνίας» μεταξύ του Volkswagen Group και των δύο εταιρειών είναι ότι ο όμιλος προσπαθεί να «κόψει» έξοδα και ζήτησε περαιτέρω περιορισμό του κόστους, κάτι που δεν έγινε δεκτό όπως φαίνεται.

Το Group ήδη έχει κινήσει τα νόμιμα μέσα και τέλος του μήνα (31 Αυγούστου) θα γίνει ένα δικαστήριο που θα διαλευκάνει την υπόθεση. Ως τότε, η παραγωγή του Golf σταματάει και οι εργαζόμενοι σε τρία εργοστάσια της Γερμανίας θα έχουν... ψαλίδι στο ωράριό τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!