Volvo και Uber ενώνουν τις δυνάμεις τους

Πέτρος Πιτσίνης
Volvo και Uber ενώνουν τις δυνάμεις τους
Η σύγχρονη πλατφόρμα μετακίνησης, μαζί με την Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζονται και σύντομα, θα προσφέρουν ένα στόλο από αυτόνομα «ταξί»!

Μια μεγάλη συμφωνία έκλεισε στο χώρο της αυτοκίνησης και αυτή δεν είναι άλλη από τη συνεργασία μεταξύ της Volvo και της Uber. Οι εταιρείες αναπτύσσουν ένα στόλο από 100 αυτόνομα μοντέλα που θα προσφέρουν υπηρεσίες μετακίνησης στις ΗΠΑ και με αυτόν τον τρόπο, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό έρχονται ακόμη πιο κοντά.

Οι πελάτες της Uber θα μπορούν να καλούν τα XC90 από το κινητό τους, όπως ακριβώς χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή έως και σήμερα δηλαδή, όμως η θέση του οδηγού δεν θα είναι άδεια αφού εκεί θα κάθεται ένας χειριστής ώστε να επιβλέπει τη λειτουργία των συστημάτων και να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Το κέρδος της Volvo θα είναι επιπλέον τεχνογνωσία, που θα τη βοηθήσει να κατασκευάσει το δικό της πλήρως αυτόνομο μοντέλο, που εκτός απροόπτου θα εμφανιστεί μέχρι και το 2021. Η τεχνολογία θα περάσει και στο μοντέλο παραγωγής, όμως σύμφωνα με τον CEO της Σουηδικής φίρμας, δεν θα είναι ένα αυτοκίνητο που απλά θα μας πηγαίνει από το σημείο Α στο Β. Απλώς, θα αναλαμβάνει την κίνηση του ΙΧ σε στιγμές που δεν είναι ακριβώς... ευχάριστες για οδήγηση, όπως το μποτιλιάρισμα ή η κίνηση σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, δίνοντας τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να κάνει κάτι πιο παραγωγικό και ευχάριστο, όπως να συνεχίσει τη δουλειά του ενώ είναι στο δρόμο ή να διαβάσει ένα βιβλίο.

Ο CEO της Volvo, είπε: «Η Volvo είναι ένας από τους πιο προοδευτικούς και σύγχρονους κατασκευαστές στον κόσμο. Ένας Παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη της ενεργητικής ασφάλειας και της αυτόνομης τεχνολογίας, ενώ διαθέτει μια απαράμιλλη αξιοπιστία. Είμαστε πολύ περήφανοι που ο συνεργάτης μας είναι η Uber, μια από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο». Από την άλλη, ο Γενικός Διευθυντής της Uber, δήλωσε: «Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν σε τροχαία ατυχήματα ετησίως. Οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης θα βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος, όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Για αυτό, η συνεργασία μας με έναν μεγάλο κατασκευαστή σαν τη Volvo είναι πολύ σημαντική. Συνδυάζοντας τις δυνατότητές μας, θα δούμε το μέλλον γρηγορότερα, μαζί».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!