Μαρκέζ: «Τουλάχιστον δύο ακόμη νίκες για πρωτάθλημα»

Μαρκέζ: «Τουλάχιστον δύο ακόμη νίκες για πρωτάθλημα»

Παρά τους 43 βαθμούς που χωρίζουν τον Ισπανό από τον δεύτερο του MotoGP, ο ίδιος θεωρεί ότι όλα μπορούν να ανατραπούν και δεν επαναπαύεται! 

Μαρκέζ: «Τουλάχιστον δύο ακόμη νίκες για πρωτάθλημα»

Ο Μαρκ Μάρκεζ είναι ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του MotoGP και όπως όλα δείχνουν, πάει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει χαλαρώσει τους ρυθμούς του, καθώς όπως ο ίδιος λέει, θέλει τουλάχιστον δύο νίκες ακόμη για να το σιγουρέψει. 

Ο αναβάτης της Repsol Honda, είπε: «Στην περίπτωσή μου, χρειάζομαι τουλάχιστον δύο νίκες ακόμη καθώς και οι δύο Yamaha, Βαλεντίνο Ρόσι και Χόρχε Λορένθο, πιέζουν πολύ. Στο μέλλον, θα δούμε αν οι Ducati μπορούν να υποστηρίξουν το επίπεδο που έδειξαν στην Αυστρία και θα ήταν μια μεγάλη βοήθεια για εμένα αν κατακτούσαν πολλούς βαθμούς. Στην Αυστρία ήταν μια μεγάλη βοήθεια γιατί έχασα λιγότερους βαθμούς. Για να γίνεις πρωταθλητής θα πρέπει να είσαι σταθερός και γρήγορος». 

Στο «στρατόπεδο» των Yamaha, o Χόρχε Λορένθο είπε: «Φυσικά, ο Μαρκ έχει ένα πλεονέκτημα 43 βαθμών. Όμως όταν έχεις έξι ή επτά αναβάτες με πολλές πιθανότητες για να κατακτήσουν την πρώτη θέση (οι δύο Yamaha, o ομόσταυλος Ντάνι Πεντρόσα, οι δύο Ducati και ο Μάβερικ Βινιάλες της Suzuki), μπορούν να υπάρξουν ανακατατάξεις σε λίγους μόλις αγώνες! Είναι σημαντικό να παίρνεις πάντα τα περισσότερα από κάθε Γκραν Πρι, να παραμένεις στο βάθρο μέχρι το τέλος της σεζόν. Και ακόμη και με ένα τόσο μεγάλο πλεονέκτημα όπως είναι οι 43 βαθμοί, πρέπει να προσπαθείς να κερδίζεις όσα περισσότερα μπορείς». 

Τέλος, ο Βαλεντίνο Ρόσι που είναι 57 βαθμούς πίσω από τον Ισπανό Μαρκ Μάρκεζ, είπε: «Οκτώ αγώνες (όσοι απομένουν) είναι πολλοί και αυτή τη στιγμή έχεις επτά πολύ δυνατούς αναβάτες που παλεύουν για την πρώτη θέση. Οπότε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την μία πίστα στην άλλη, πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και πάντα στην κορυφή. Πρέπει να κάνουμε κάτι επιπλέον, να πάμε γρηγορότερα όμως πάντα να παίρνουμε βαθμούς, να αποσπάσουμε το μάξιμουμ. Επειδή από τώρα μέχρι και το τέλος, θα είναι μια εξαιρετική μάχη!». 

Best of internet