Ποιος παίρνει το τιμόνι στη McLaren;

Ποιος παίρνει το τιμόνι στη McLaren;

Τέλη Αυγούστου αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της McLaren στη Formula 1, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο των ράλι!

Ποιος παίρνει το τιμόνι στη McLaren;

Η McLaren είχε ανακοινώσει ήδη τον Ιανουάριο την ένταξη του Γιοστ Καπίτο στην ομάδα της, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Γερμανός δεσμεύεται ωστόσο ακόμη με συμβόλαιο με τη Volkswagen ως διευθυντής του αγωνιστικού της τμήματος, οπότε έπρεπε να περιμένει η McLaren μέχρι να βρει η VW τον κατάλληλο αντικαταστάτη του.

Φαίνεται ότι η γερμανική φίρμα τον βρήκε τελικά, οπότε αποδέσμευσε τον Καπίτο, που θα αναλάβει επίσημα διευθυντής της ομάδας της McLaren από τα τέλη Αυγούστου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να εμφανιστεί και στην πίστα του Σπα, όπου πραγματοποιείται σε λίγες ημέρες το επόμενο Γκραν Πρι της Formula 1.

O Kαπίτο είχε μεταγραφεί από τη Ford στη VW και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους γνώστες των αγώνων ράλι. Πάντως δεν διαθέτει ανάλογη εμπειρία στον χώρο της Formula 1, γιαυτό και αναμένονται με ενδιαφέρον οι πρώτες κινήσεις του στην ομάδα της McLaren.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι η Volkswagen θα ανακοινώσει τον διάδοχό του αμέσως μετά το Ράλι Γερμανίας, που πραγματοποιείται το τριήμερο 19 – 21 Αυγούστου. Ο τελευταίος θα έχει περισσότερο χρόνο προσαρμογής στη διάθεσή του μετά την ακύρωση του Ράλι Κίνας, που είχε προγραμματιστεί κανονικά από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά η περιοχή του αγώνα έχει πάθει μεγάλες ζημιές εξαιτίας ενός τυφώνα.

Best of internet