Στην τελική ευθεία το Ford Focus με τα 400 άλογα

Πέτρος Πιτσίνης
Στην τελική ευθεία το Ford Focus με τα 400 άλογα
Το τμήμα Performance της εταιρείας έχει ήδη ετοιμάσει το πιο σκληροπυρηνικό Focus RS με το όνομα RS500 και το μόνο που μένει για να περάσει στην παραγωγή, είναι η έγκριση από τη φίρμα!

Μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση του Focus RS έχει στα σκαριά η Ford και για την ακρίβεια, είναι σχεδόν έτοιμη, αφού το μόνο που του λείπει είναι το... τελικό ΟΚ από την εταιρεία! Η Ford Performance έχει φροντίσει ώστε η ιπποδύναμη να σκαρφαλώσει στα 400 άλογα (από τα 350), από το ίδιο μοτέρ.

Ακόμη δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο οι τεχνικοί έχουν φροντίσει για περισσότερους αεραγωγούς για αποτελεσματικότερη ψύξη και διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως η μεγάλη αεροτομή στην κορυφή της πέμπτης πόρτας. Βέβαια, για να μη χρειαστούν πολλές τροποποιήσεις στη μετάδοση του αυτοκινήτου, δεν θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός της ροπής.

Με αυτό τον τρόπο, το RS500 θα καταφέρει να χρησιμοποιεί απροβλημάτιστα το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης του «απλού» RS, όπως και το χειροκίνητο κιβώτιό του! Ξεκάθαρος «στόχος» της Ford θα είναι η Mercedes-AMG A45 με τους 381 ίππους, για αυτό και αν τελικά παραχθεί η ειδική αυτή έκδοση, θα έχει καλύτερη επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα κατά μισό δευτερόλεπτο από το RS των 350 αλόγων και αυξημένη τελική ταχύτητα που θα πλησιάζει τα 270 χλμ./ώρα. Το Ford Focus RS500, αναμένεται να παραχθεί σε έναν εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, που θα του δώσει έναν συλλεκτικό χαρακτήρα. Μένει να δούμε αν η διοίκηση της Ford θα δώσει και το τελικό «πράσινο φως»!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!