«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας στο Σπα

Νίκος Τσιώκος
«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας στο Σπα
Με αφορμή τα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη, στο Βέλγιο έχουν λάβει «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για να κυλήσει ομαλά η διεξαγωγή του προσεχούς Γκραν Πρι της Formula1.

Τα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη έχουν αναγκάσει τους Βέλγους να πάρουν «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας ενόψει του προσεχούς Γκραν Πρι της Formula1. Για την ακρίβεια έχουν δεσμεύσει επιπλέον ελεγκτές, ώστε να επιθεωρούν τσάντες και κουτιά που θα περνάνε προς τα μέσα, ενώ ο έλεγχος θα είναι αυστηρός στην είσοδο των φιλάθλων στις κερκίδες.

Μάλιστα, αν χρειαστεί, θα υπάρξει στήριξη και από τις στρατιωτικές δυνάμεις! «Περιμένουμε 15000 με 20000 Ολλανδούς. Είμαστε 25% μπροστά σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Όλες οι κερκίδες είναι sold out. Υπάρχουν μόνο εισιτήρια εισόδου προς πώληση.

Όπως σε όλα τα δημοφιλή γεγονότα, που φέρνουν δεκάδες χιλιάδες κόσμο, έχουμε αυστηρές οδηγίες για συναγερμό επιπέδου 3 επειδή έγιναν τα πρόσφατα δυστυχή γεγονότα στη χώρα μας και οπουδήποτε αλλού (στην Ευρώπη). Μετά απ' όσα έγιναν στη Νίκαια, πρέπει να ξεχωρίσουμε τους πεζόδρομους από τις λωρίδες οχημάτων, γι' αυτό απομακρύνουμε όλες τις περιοχές αγοράς μπροστά από τη La Source.

Έχουμε δεσμεύσει πολλούς επιπλέον ελεγκτές για να επιθεωρήσουν τσάντες και κουτιά, αλλά επίσης και για να κάνουν σωματικές έρευνες αν είναι απαραίτητο. Έχουμε τη στήριξη και του στρατού για να μας βοηθήσει να εξασφαλίσουμε το μάξιμουμ της ασφάλειας. Για μας η ασφάλεια είναι προτεραιότητα. Το κοινό μπορεί να έρθει χωρίς κανένα φόβο», ανέφερε ο υποστηρικτής του αγώνα, Αντρέ Μαές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!