Ηλεκτρική αντεπίθεση από τη Volkswagen

Ηλεκτρική αντεπίθεση από τη Volkswagen

Ηλεκτρική αντεπίθεση από τη Volkswagen

Η Γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει σύντομα ένα νέο μοντέλο με μπαταρίες, το οποίο θα είναι τεχνολογικά προηγμένο και εξαιρετικά ευρύχωρο! 

Η στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση έχει ήδη ξεκινήσει και εταιρείες σαν τη Volkswagen, δεν μπορούν να μείνουν στην «απέξω». Όπως ανακοίνωσε ο Χέρμπερτ Ντις, επικεφαλής της φίρμας, ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο είναι στα σκαριά και θα το δούμε φέτος, στην έκθεση του Παρισιού! 

Ο ίδιος είπε ότι οι εξωτερικές του διαστάσεις θα είναι αντίστοιχες με εκείνες ενός Golf, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε πως θα έχει τεράστιους χώρους, σαν και το Passat! Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν έχει ρεζερβουάρ καυσίμου και οι μπαταρίες μπορούν να τοποθετηθούν έτσι, ώστε να μην επηρεάζουν τον διαθέσιμο χώρο στην καμπίνα. 

Ο Χέρμπερτ Ντις δεν παρέλειψε να αναφέρει και την εξαιρετική αυτονομία που θα προσφέρει το νέο μοντέλο της Volkswagen, αφού αυτή θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 400 και τα 600 χιλιόμετρα, με μία φόρτιση! Ύστερα από αυτό, θα ακολουθήσουν κι άλλα ηλεκτροκίνητα, ένα SUV, ένα Coupe, ένα Van και αρκετά ακόμη. Πάντως, αν και το νέο μικρομεσαίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού, δεν θα περάσει στην παραγωγή πριν από το 2019. 

* Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το σημερινό ηλεκτρικό Volkswagen e-Golf 

Best of internet