To Volvo των ρεκόρ με 2.400 άλογα!

Πέτρος Πιτσίνης
To Volvo των ρεκόρ με 2.400 άλογα!
Η Σουηδική φίρμα θα προσπαθήσει να σπάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας με φορτηγό και για να το πετύχει αυτό, έφτιαξε στην κυριολεξία ένα... θηρίο!

Στις 24 Αυγούστου, το Iron Knight, όπως ονομάζει η Volvo το συγκεκριμένο φορτηγό, θα προσπαθήσει να σπάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας. Κρίνοντας από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να το πετύχει!

Για να βγει αυτό το αποτέλεσμα, χρειάστηκε να συνεργαστούν πολλά τμήματα μαζί, όπως αυτό των σχεδιαστών, των μηχανικών και των τεχνικών, καθώς όλα πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία. Ο κινητήρας που το κινεί αποδίδει 2.400 ίππους, όμως εκεί που σε αφήνει άφωνο είναι η ροπή, αφού ανέρχεται στα 6.000 Nm! Επίσης, εφοδιάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη I-Shift Dual Clutch, με ειδικές ενισχύσεις γα να μπορέσει να αντέξει την απίστευτη ισχύ του μοτέρ.

«Το Iron Knight είναι ο τέλειος τρόπος για να επιδείξουμε την ικανότητα και την καινοτόμο δύναμη της Volvo Trucks. Ταυτόχρονα, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέες τεχνικές αλλά και σχεδιαστικές ιδέες. Πρόθεσή μας, να τα μεταφέρουμε αργότερα στα φορτηγά παραγωγής» ήταν τα λόγια του επικεφαλής & CEO της Volvo Trucks.

Επίσης, o Νίκλας Όμπεργκ, μηχανικός στην εταιρεία, είπε: «Για να σπάσεις ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ ταχύτητας, πρέπει να έχεις εξαιρετική απόδοση. Το κιβώτιο ταχυτήτων I-Shift Dual Clutch είναι το τέλειο για αυτό το εγχείρημα, αφού συνεχίζει να δίνει ροπή στους τροχούς ακόμη και κατά τη διάρκεια των αλλαγών, όπως ακριβώς γίνεται και στα αγωνιστικά αυτοκίνητα! Έτσι, το Iron Knight επιταχύνει χωρίς να χάνει πολύτιμο χρόνο στις εναλλαγές των σχέσεων».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!