H Hyundai «απειλεί» το Golf GTi

Πέτρος Πιτσίνης
H Hyundai «απειλεί» το Golf GTi
Με το i30 Ν, η Κορεάτικη φίρμα θέλει να μπει στα... λημέρια των γρήγορων μικρομεσαίων και να διεκδικήσει μέρος από τις πωλήσεις τους!

Εδώ και αρκετό καιρό, βλέπουμε ένα πρωτότυπο μοντέλο που μοιάζει στο Hyundai i30 να εξελίσσεται και να φοράει «βαρύ» καμουφλάζ. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι άλλο από τη γρήγορη παραλλαγή του Κορεάτικου μικρομεσαίου, που θα ονομαστεί N και έχει ως στόχο να μπει στο... μάτι του ανταγωνισμού!

Από τις φωτογραφίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε το πιο «φουσκωμένο» body kit, τη διπλή απόληξη των εξατμίσεων και τις μεγαλύτερες ζάντες, στοιχεία που κάνουν την έκδοση πιο σπορτίφ από τις υπόλοιπες της γκάμας. Αναμένεται να εφοδιαστεί με έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα. ο οποίος θα αποδίδει κοντά στους 260 ίππους.

Το σασί θα δεχθεί περαιτέρω ενισχύσεις ώστε η επιπλέον δύναμη να μην προβληματίσει το πλαίσιο, ενώ περιμένουμε ότι θα υιοθετηθεί μια εξελιγμένη λύση στις αναρτήσεις, αφού η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Σύμφωνα με φήμες, θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις, την «απλή» N και μια πιο «ειδική» που θα εστιάζει στους πιο σκληροπυρηνικούς οδηγούς, λύση που βλέπουμε να έχει γίνει της... μόδας από τους περισσότερους κατασκευαστές. Αργότερα, ίσως προστεθεί και η επιλογή ενός αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη. Η Hyundai θα μας παρουσιάσει το i30 N στην έκθεση του Παρισιού και θα βγει στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!