Έρχεται σκληροτράχηλο 4x4 μοντέλο από τη Volkswagen

Πέτρος Πιτσίνης
Έρχεται σκληροτράχηλο 4x4 μοντέλο από τη Volkswagen
Με βάση το Pick-Up Amarok, η Γερμανική φίρμα σκοπεύει να λανσάρει ένα τετρακίνητο SUV που θα έχει για βασικό αντίπαλο μοντέλα όπως το Toyota Land Cruiser!

Η Volkswagen αυτή τη στιγμή ετοιμάζει ένα... ρετουσάρισμα στην γκάμα των SUV της, με το Tiguan να παρουσιάζεται και σε επταθέσια παραλλαγή και το κορυφαίο Touareg να δέχεται ένα απαραίτητο φρεσκάρισμα.

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα, θα έρθει ένα νέο που θα δίνει προτεραιότητα στις εκτός δρόμου περιπέτειες και θα βασίζεται στο δημοφιλές Pick-Up Amarok, το οποίο επίσης ανανεώθηκε πρόσφατα. Αυτό σημαίνει ότι θα κρατήσει την ίδια δομή και πιθανότατα τον ίδιο πετρελαιοκινητήρα, δηλαδή τον V6 των 3.0 λίτρων με τους 163, 204 και 224 ίππους, ανάλογα με την έκδοση.

Την ίδια ώρα, η Nissan ετοιμάζει το επόμενο Pathfinder με «βάση» του το νέο NP300 Navara, ενώ παραδοσιακός «παίχτης» της σκληροτράχηλης κατηγορίας των 4x4 είναι και το Toyota Land Cruiser. Αυτά τα δύο μοντέλα, θα είναι οι βασικοί αντίπαλοι του νέου Volkswagen, το οποίο πάντως δεν περιμένουμε να παρουσιαστεί σε λιγότερο από δύο χρόνια. Αυτό που άφησαν να εννοηθεί οι άνθρωποι της φίρμας, είναι ότι θα έχει μεγάλες διαστάσεις, που θα πλησιάζουν αυτές του Amarok.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!