Η BMW αναβιώνει την σειρά 8

Γιώργος Βαρίνος
Η BMW αναβιώνει την σειρά 8
Η BMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα κουπέ στην υψηλή κατηγορία τιμής με όλες τα gadgets που βρίσκουμε στην σειρά 7, αλλά με την ιστορική ονομασία σειρά 8!

Οι άνθρωποι στο Μόναχο κάνουν υπερωρίες ώστε να προλάβουν να παρουσιάσουν στην Γενεύη τον Μάρτιο του 2017 ένα νέο σπορ coupe και convertible μοντέλο ώστε να αντιπαρατεθούν απέναντι στον ανταγωνισμό της Mercedes-Benz S-Class Coupe και Cabrio.

Η BMW είχε αρχικά προγραμματίσει να ονομάσει αυτά τα προηγμένα κουπέ και κάμπριο μοντέλα ως σειρά 9 αλλά οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το τμήμα marketing αποφάσισε τελικά να χρησιμοποιήσει την παλιά καλή γνωστή ονομασία της σειράς 8.

Η σειρά 8, θα είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα BMW που θα κατασκευαστούν με την αρχιτεκτονική CLAR, τα σχεδιαστικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις σειρές 3, 5, 6, και 7.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια καθαρή ηλεκτρική έκδοση - δεν υπάρχει χώρος στη δομή για τις μπαταρίες - αλλά για plug-in υβριδικές εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης όπως στην σειρά 7.

Οι άνθρωποι της BMW αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στο κοινό στο οποίο θα απευθύνονται και αντίστοιχα στους στόχους πωλήσεων. Μερικοί πιστεύουν πως στην νέα σειρά 8 θα ταίριαζε ένα V12 σύνολο, αλλά το ελαφρύτερο 4λιτρο V-8 σύνολο καθώς και ο 3λιτρος εξακύλινδρος κινητήρας των 450 ίππων, είναι λογικές επιλογές για τα μοντέλα όγκου πωλήσεων.

Και εδώ, από ότι διαβάζουμε στα ενημερωμένα BMW forum, μπορεί να συμβεί το εξής. Να κυκλοφορήσουν ως σειρά 8 οι 8κύλινδροι και 6κύλινδροι κινητήρες και ως σειρά 9 ένα ή δύο μοντέλα κύρους με V12 κινητήρες. Θα σας κρατήσουμε ενημερωμένους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!