Ο Μπαρτ Ναμπ προτίμησε την Faraday Future από την Apple!

Γιώργος Βαρίνος
Ο Μπαρτ Ναμπ προτίμησε την Faraday Future από την Apple!
Οι αποστασίες των εργαζομένων στην Apple έχουν καθυστερήσει το πρόγραμμα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple. Η παραίτηση του Μπαρτ Ναμπ για την νεοσύστατη κινέζικη Faraday Future ήταν άλλο ένα «χτύπημα» στη εταιρεία από το Κουπερτίνο.

Ο πόλεμος των νέων αυτοκινητοβιομηχανιών που θα κατασκευάζουν τα αυτόνομα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα του αύριο καλά κρατεί. Οι ανταγωνιστές της Apple που πολύ θα ήθελαν να μάθουν τα σχέδια της αλλά και να την καθυστερήσουν -όσο αυτό είναι δυνατόν- έχουν βρει έναν απίθανο τρόπο να το κάνουν. Δίνουν γη και ύδωρ (τεράστιες οικονομικές απολαβές) σε υψηλά στελέχη που έχουν θέσεις κλειδιά στο πρόγραμμα αυτοκινήτου της Apple και τους ενσωματώνουν στο δικό τους δυναμικό!

Ο Μπαρτ Ναμπ ήταν ο επικεφαλής ειδικός στην στην ειδική ομάδα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple, ειδικευμένος στην τεχνητή νοημοσύνη. Σήμερα όπως αναφέρει το Fortune, είναι ο διευθυντής των στρατηγικών εταιρικών σχέσεων για την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Faraday Future.

O Ναμπ εργάστηκε στην Apple για δύο σχεδόν χρόνια. Πριν από την Apple, υπήρξε υψηλά διευθυντικό στέλεχος με αντικείμενο της υβριδικές τεχνολογίες στην Toyota.
Η πρόσληψη του Ναμπ από την Faraday, απλώς είναι η πιο πρόσφατη αποχώρηση ενός σημαντικού στελ΄χουν από μια εταιρεία προς μια άλλη. Το έχει κάνει και η Apple που πήρε με επιθετικό τρόπο στελέχη από την Tesla, ενώ και η Tesla έχει το δικό της μερίδιο »αρπαγής» ειδικευμένων στελεχών από εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google και κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Audi.


Ωστόσο πρέπει να σταθούμε στην Faraday Future καθώς το Faraday Future FFZERO1 που παρουσιάστηκε στην CES με ισχύ 1.000 ίππων και προχωρημένη τεχνολογία υλικών μάλλον θα αποτελέσει την αναφορά στην νέα κατηγορία εξωτικών αυτόνομων ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων.

Δείτε τα video.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!