Το πρώτο βυθιζόμενο σαμαράκι (video)

Το πρώτο βυθιζόμενο σαμαράκι (video)

Μία σουηδική επινόηση «τιμωρεί» εδώ και μερικά χρόνια με πρωτότυπο και….τρανταχτό τρόπο, όσους οδηγούς υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.

Το πρώτο βυθιζόμενο σαμαράκι (video)

Οι διάφορες κατασκευές, που υποχρεώνουν τους οδηγούς να κόβουν ταχύτητα και να μην υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας, δεν γνωρίζουν εξαιρέσεις. Είτε μιλάμε για σαμαράκια είτε για στένεμα του οδοστρώματος είτε για την τοποθέτηση τσιμεντένιων ζαρντινιέρων σε διάταξη ζιγκ – ζαγκ, όλες αυτές οι παρεμβάσεις φρενάρουν εκτός από τους απείθαρχους οδηγούς και οχήματα, όπως τα περιπολικά αστυνομίας, τα ασθενοφόρα ή τα πυροσβεστικά, τα οποία πρέπει να κινούνται γρήγορα στις επείγουσες αποστολές τους. Ταυτόχρονα, τα κάθε είδους σαμαράκια έχουν αποδειχθεί και επικίνδυνα για τους απείθαρχους αναβάτες μοτοσικλετών, που τιμωρούνται μερικές φορές με πτώσεις και τραυματισμούς.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνει το Actibump της Edeva. Η σουηδική εταιρεία δημιούργησε ένα πανέξυπνο, βυθιζόμενο εμπόδιο, που…ταρακουνά τους απείθαρχους οδηγούς, αλλά δεν εμποδίζει τα οχήματα έκτακτης ανάγκης ούτε απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των δικυκλιστών. Το Actibump περιλαμβάνει επαγωγικές σωληνώσεις, που καταγράφουν την ταχύτητα των οχημάτων, όταν προσεγγίζουν σε ένα σημείο του οδοστρώματος με ενσωματωμένη μία μεταλλική πλάκα. Αν κινείται το όχημα πάνω από το όριο ταχύτητας, τότε δίνεται εντολή στη μεταλλική πλάκα να υποχωρήσει έως και έξι εκατοστά. Από τη βύθιση σχηματίζεται ένα μικρό σκαλοπατάκι μεταξύ της πλάκας και του ασφαλτοτάπητα και το όχημα τραντάζεται τη στιγμή, που περνά πάνω από αυτό, στέλνοντας έτσι το μήνυμα στον οδηγό να συμμορφωθεί.

Η μεταλλική πλάκα επανέρχεται αμέσως μετά στην αρχική της θέση, δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του δρόμου. Ωστόσο τα οχήματα έκτακτης ανάγκης εφοδιάζονται με ειδικούς πομπούς, με τους οποίους μπορούν να απενεργοποιήσουν όλον αυτόν τον μηχανισμό για ένα σύντομο διάστημα, μέχρι να διασχίσουν το σημείο με το Airbump, γιαυτό δεν χρειάζεται να κόψουν ταχύτητα. Επίσης η πλάκα είναι στενότερη από το πλάτος του οδοστρώματος, οπότε μένουν ελεύθερα περιθώρια στις άκρες, για να περνούν οι μοτοσικλέτες, χωρίς να κινδυνεύουν.

Το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί με επιτυχία εδώ και μερικά χρόνια στη σουηδική πόλη Λίνκεπινγκ και τώρα θα τοποθετηθεί και στη γέφυρα Ορεσουντ, που συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία. Μέχρι σήμερα δεν έχει προκαλέσει ζημιές σε κάποια οχήματα, αντίθετα έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός των παραβατικών οδηγών. Και αυτό είναι εξάλλου και το ζητούμενο!

Best of internet